Kemény Dénes 21 játékost hívott meg

2011.02.14. 13:03

Kemény Dénes 21 játékost hívott meg a férfi vízilabda-válogatott soros felkészülésére, amelynek záróakkordjaként - február utolsó hetében - négy hivatalos nemzetközi mérkőzést is vív az olimpiai bajnoki címvédő.

A szövetségi kapitány hétfőn közzétett listája alapján hazatér a Pro Recco (Kásás Tamás, Madaras Norbert) és a Primorje Rijeka (Varga Dániel, Varga Dénes) két-két olimpiai bajnoka, s a meginvitáltak között egy olyan akad Salamon Ferenc személyében, aki még nem volt válogatott.

Kemény Dénes a válogatott honlapjának (www.vlv.hu) így fogalmazott: „Abból a szempontból nagyon fontos a most ismertetett lista, hogy az abban szereplők közül mindenki esélyt kap arra, hogy bizonyítsa: helye kell legyen a májusban kihirdetendő világbajnoki keretben.”

A magyar válogatott jövő kedden, 18 órás kezdettel Debrecenben játssza első idei hivatalos mérkőzését. Az ellenfél Kanada csapata lesz, másnap, 23-án pedig kezdődik Miskolcon a Volvo Kupa, amelyen az észak-amerikai ország legjobbjai mellett Ausztrália és Németország együttese vesz még részt.

A magyar keret

Kapusok: Baksa László, Gergely István, Nagy Viktor

Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Biros Péter, Bundschuh Erik, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Marnitz Gergő, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Vörös Viktor.