Száz vízilabdát kaptak a KSI ifistái

2011.03.17. 17:26

Zugló új városvezetése kiemelt szerepet szán a sport, ezen belül a vízilabda támogatásának. Ezt Papcsák Ferenc, a főváros XIV. kerületének fideszes polgármestere jelentette be azon az ünnepségen, amelyen a Központi Sportiskola (KSI) ifjú vízilabdázóit köszöntötték csütörtökön, a Zuglói Polgármesteri Hivatalban korábbi olimpiai és Európa-bajnok sportolók jelenlétében.

A XIV. kerület első embere beszédében kiemelte: az olyan sikerek viszik előre az országot, mint amilyet a magyar vízilabdázók értek el az elmúlt évtizedekben, s ők ezzel mintát és jó példát mutattak a mai fiataloknak.

„Nekünk az a feladatunk, hogy európai színvonalú körülményeket biztosítsunk a sportoláshoz” – mondta Papcsák Ferenc, aki hozzátette: fontos célnak tartja a zuglói sportlétesítmények rendbetételét, felújítását. A rendezvény végén a polgármester és Mazsu Gergely, a Zugló Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója összesen 100 darab új vízilabdát adományozott a KSI vízilabda-szakosztálya ifjú reménységeinek. Az ajándékot Szívós István olimpiai bajnok, a KSI vezetőedzője vette át. Az ünnepségen részt vett Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős helyettes államtitkára, valamint a vízilabdasport számos nagy egyénisége Ambrus Miklóstól egészen Székely Bulcsúig, akik szintén kötődnek a XIV. kerülethez.