Elkerültük Szerbiát a vízilabda vb-n

2011.04.15. 10:48

A férfi vízilabda válogatott Montenegró, Spanyolország és Kazahsztán válogatottjaival játssza a csoportmérkőzéseket a júliusi, kínai világbajnokságon, írja www.vlv.hu.

"Mint mindig, érdemes megnyerni a csoportot, nem csak a pihenőnap miatt, hanem azért is, hogy a csapat később kevesebb erőfeszítéssel juthasson el az elődöntőbe és a döntőbe. Voltunk már könnyebb csoportban és nehezebben is, a beosztástól függetlenül szerepeltünk jól és kevésbé jól, úgy gondolom, nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani a sorsolásnak. Aki győzni akar, annak előbb-utóbb úgyis mindenkit meg kell vernie" - nyilatkozta Kemény Dénes a vlv.hu-nak.

A nőknél a világbajnoki címvédő Egyesült Államokkal, a legutóbb olimpiai aranyérmes Hollandiával, és Kazahsztánnal került egy csoportba magyar válogatott.

"Ahhoz képest, hogy lehetett volna még nehezebb is a csoportunk, hiszen például a spanyolokat csak a negyedik sorsolási kalapba tették, azt mondom, hogy rendben van a dolog – mondta Merész András. – Ami pedig a mi két fő ellenfelünket illeti, magyaros vízilabdával van esélyünk velük szemben, hiszen a hollandok és az amerikaiak is az erőpóló megtestesítői, jóval nagyobbak és erősebbek a mi lányainknál. Ezzel együtt a minimális feladat vb-csoportunkban az első háromba kerülés, de én inkább azt mondom, az első kettőbe jutás a cél.”

A világbajnokságot július 16. és 31. között rendezik, a torna első három helyezettje jogot szerez a jövő évi, londoni olimpián való részvételre.

A csoportok

A csoport: Spanyolország, Montenegró, MAGYARORSZÁG, Kazahsztán
B csoport: Szerbia, Románia, Ausztrália, Kína
C csoport: Horvátország, Kanada, Brazília, Japán
D csoport: Egyesült Államok, Olaszország, Németország, Dél-Afrika

A női torna csoportbeosztása:
A csoport: Hollandia, Egyesült Államok, Kazahsztán, MAGYARORSZÁG
B csoport: Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, Üzbegisztán
C csoport: Oroszország, Görögország, Spanyolország, Brazília
D csoport: Olaszország, Kína, Kuba, Dél-afrikai Köztársaság


Az A csoport első helyezettje a negyeddöntőben a C csoport második helyezettje és a D csoport harmadik helyezettje által játszott nyolccaddöntő győztesével játszik.

Az B csoport első helyezettje a negyeddöntőben a D csoport második helyezettje és a C csoport harmadik helyezettje által játszott nyolccaddöntő győztesével játszik.

A C csoport első helyezettje a negyeddöntőben a A csoport második helyezettje és a B csoport harmadik helyezettje által játszott nyolccaddöntő győztesével játszik.

A D csoport első helyezettje a negyeddöntőben a B csoport második helyezettje és a A csoport harmadik helyezettje által játszott nyolccaddöntő győztesével játszik.