Erik, Alexandra
9 °C
18 °C

Kemény Dénes a Hírességek Csarnokában

2011.05.07. 10:15

Kemény Dénest hivatalosan is beiktatták a vizes sportágak legnagyobbjait tömörítő Hírességek Csarnokának (ISHOF) lakói közé.

A férfi vízilabda-válogatottat megszakítás nélkül háromszor olimpiai győzelemre vezető szövetségi kapitányt magyar idő szerint szombatra virradóra ünnepélyes külsőségek között avatták az egyesült államokbeli International Swimming Hall of Fame tagjává.

A floridai Fort Lauderdale tengerpartján lévő panteonban négynapos rendezvénysorozaton találkozott a sportág elitje, és a program csúcspontja a 2011-es kitüntetettek tiszteletére rendezett péntek esti ceremónia volt, amelyen átadták a vizes sportágak legjobbjainak még tavaly novemberben odaítélt "halhatatlan" címet.

"Köszönöm aranyérmes játékosaimnak, segítőimnek, és a szurkolóinknak, hogy ekkora megtiszteltetésben részesülhettem" - nyilatkozta a helyszínről a válogatott hivatalos honlapjának, a www.vlv.hu oldalnak Kemény Dénes, aki a hivatalos indoklás szerint azzal kerülhetett be a Hall of Fame-be, hogy 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is olimpiai aranyat szerzett a válogatottal.

Budapesten hétfő délben - közvetlenül hazaérkezése után - a szövetség, a magyar pólót támogató főszponzor, a Vodafone, továbbá a kormány és a Magyar Olimpiai Bizottság képviselői a sajtó jelenlétében köszöntik a Hírességek Csarnokának frissen beiktatott magyar tagját.