Valér
4 °C
8 °C

Türelmetlenek voltunk, de ez is belefért

2011.07.03. 13:42 Módosítva: 2011-07-03 14:23:45
A júliusi, sanghaji világbajnokságra készülő magyar válogatott százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a Margitszigeten rendezett Vodafone Kupa férfi vízilabdatornát, a vasárnapi zárómérkőzésen nyolc góllal verte az oroszokat.

Támadásban sok hibát hozott az első negyed mindkét oldalon, a védekezés ugyanakkor az olimpiai bajnoki címvédő magyarok és az oroszok részéről is elfogadható volt, elsősorban a két kapus teljesítménye miatt.

A második nyolc percben sokkal pontosabban fejezte be akcióit a magyar válogatott, bár közben az ellenfélnek is sikerült kétszer bevennie az egyébként nagyszerűen védő Szécsi kapuját, a nagyszünetre megnyugtató előnyünk lett (7-3).

A folytatásban az oroszok körülményes, lassú támadásokat vezettek, így sikerült még jobban elhúzni. Ezúttal nem volt gyengébb negyede a csapatnak, igaz, a három riválisából az orosz volt a leggyengébb, pont nélkül zárt.

"A helyzetek kihasználásában és az emberelőnyös szituációkban mindhárom mérkőzésen előfordult, hogy türelmetlenek voltunk, ugyanakkor ezeken a találkozókon mindez belefért, mert ennek ellenére sok gólt szereztünk" - mondta Kemény Dénes.

„Ahogyan a korfui Szamarcidisz Kupán, úgy itt is azt vettem észre, hogy meccsről meccsre javult a csapat. A védekezésünk jó volt, összességében mindenki jó teljesítményt nyújtott, minden játékosnak volt lehetősége az önbizalma növelésére. Le a kalappal a szurkolók előtt, mert a rosszabb idő ellenére is nagyon sokan eljöttek a Margitszigetre, nagyon köszönjük nekik a buzdítást."

A torna legjobb játékosának járó díjat Hárai Balázs kapta – a fiatal center első világbajnokságára készül -, míg a legjobb kapus Nagy Viktor lett. A gólkirályi címet a német Moritz Oeler érdemelte ki 9 találattal.

Eredmények:

Magyarország-Oroszország 14-6 (3-1, 4-2, 3-1, 4-2)
a magyar góldobók: Hárai 4, Varga Dániel, Varga II Zsolt, Madaras 2-2, Hosnyánszky, Szivós, Kiss, Steinmetz 1-1
Görögország-Németország 7-3
szombaton: Görögország-Oroszország 7-6, Magyarország-Németország 11-6
pénteken: Németország-Oroszország 12-11, Magyarország-Görögország 16-10