Ágnes
-1 °C
2 °C

Nem jutott a nyolcba a női pólóválogatott

2011.07.23. 10:41
Nem sikerült a bravúr a sanghaji vizes világbajnokság női vízilabdatornáján. A magyar válogatott a félidőig nagyon jól tartotta magát. Az utolsó két negyedben az ausztrálok fizikálisan a mieink fölé nőttek. Jó védekezés mellett az önbizalom nélküli támadójáték miatt sem jött össze bravúr.

Az első negyedben szorosan és túlnyomó részben jól védekezett a magyar válogatott. A kapuban Gangl Edina kétszer is nagy bravúrt mutatott be, és két emberhátrányos szituációt is sikerült kivédekezni. Egyedül Rowena Websterrel nem bírtunk, aki kétszer is eredményes volt. Így mindössze egygólos hátránnyal zártuk az első nyolc percet (2-3).

A második negyedben a remek védekezés mellett három perc alatt sikerült megfordítani a meccset. Előbb Keszthelyi Rita egy nagyszerű támadás végén talált be, majd Szűcs Gabriella ötösből volt eredményes. Támadásban azonban továbbra is visszafogottan és önbizalom nélkül játszott a magyar válogatott, így az ausztrálok a félidőre visszaállították az egygólos előnyüket. Kate Gynther a második, Webster pedig már a harmadik találatát jegyezte, öt előny után először volt eredményes Ausztrália (4-5).

Hiába védett továbbra is nagyszerűen Gangl, elől veszélytelenek voltunk a folytatásban is. Ami később döntőnek bizonyult, egymás után három gólt kaptunk a fizikálisan már abszolút fölényben pólózó ausztráloktól. Bujka még szépített, de az előnyös lehetőségeinket rendre elrontottuk, olyan is volt, hogy lövésig sem jutottunk (5-8).

Az utolsó játékrészben már nem sikerült úgy felpörögni, mint legutóbb a hollandokkal szemben. Poszkoli és Szűcs góljaival ugyan próbáltunk zárkózni, de az ausztrálok az utolsó három percben már csak arra törekedtek, hogy háromgólos előnyük birtokában végigjátsszák a támadóidőt. A végén még Drávucz és Keszthelyi is betalált, de ezzel csak szorossá tudtuk tenni a meccset. Ausztrália jutott a negyeddöntőbe, a magyar válogatott a 9-12. helyért folytatja a Spanyolország–Kína meccs vesztesével.

Eredmények

Magyarország–Ausztrália 9-10 (2-3, 2-2, 1-3, 4-2)

A magyar gólszerzők: Bujka 2, Szűcs 2, Drávucz 2, Keszthelyi 2, Poszkoli

A 13-16. helyért: Kazahsztán–Üzbegisztán 14-13, Brazília–Dél-Afrika 10-9

A negyeddöntőbe jutásért: Hollandia–Új-Zéland 14-6.