Vencel
13 °C
23 °C

Kemény: Átvágtam a játékosaimat

2011.07.26. 16:32

Az Egyesült Államok 9-8-as legyőzése után Magyarország elődöntős a férfi vízilabda-világbajnokságon, csütörtökön Szerbiával játszik 10.50-től a döntőért. Az alapvető célt, az olimpiai kvóta megszerzését teljesítette a válogatott.

A kapitány, Kemény Dénes nem először kezdte a bírók értékelésével. „Meccs előtt megnyugtattam a játékosokat, korrekt és igazságos lesz a bíráskodás. Megmondom őszintén, hogy átvágtam őket, és ezt már halálbiztosan tudni lehetett a tegnapi női eredményből” - utalt az Egyesült Államok kiesésére az oroszokkal szemben, hiszen az USA volt az egyik legnagyobb favorit.

Hangoztatta, eltelt úgy pár hónap, hogy a szabályváltoztatásokról beszélt mindenki, pedig inkább emberváltoztatásra lenne szükség. Dicsérte ugyanakkor csapata karakterét, hogy ellenszélben is nyerni tudott.

„Aludtunk védekezés helyett, de 5-2-ről visszajöttünk, pedig aki ilyen előnyt kiküzd magának, általában meg is nyeri a meccset. Szerbia ellen átélhettük ezt két éve, akkor hiába egyenlítettünk, most nem. De a szerbeket nem is lehet elengedni ennyivel” – mondta a válogatott hivatalos honlapján a kétgólos Madaras Norbert.

A másik balkezes, a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergő így nyilatkozott: „Adtuk alájuk a lovat, aztán 5-2 után az utolsó esélyünk volt, hogy összeszedjük magunkat, és akkor elkezdtünk szépen lassan építkezni. Szó sem volt szárnyalásról vagy parádéról, hogy 5-2-ről 9-7-re megfordítottuk a javunkra, de azért szépen, küzdelmesen kivédekezve jó sok emberhátrányt, dolgozva, hajtva mentünk előre.”

Biros Péter csapatkapitány elismerte, hogy a tűzzel játszottak a gyenge kezdés miatt, és még egyszer ugyanez nem fér bele. „A végén küzdöttünk a másikért, nem értem, hogy miért nem az elejétől” – ismerte be önkritikusan.

Nagy Viktor hozzátette, nagyon várja már a szerb meccset, fokmérőaa is lesz az az összecsapás. A szingapúri felkészülési meccsen nyertünk, a tavalyi Eb csoportmeccsén is (9-6), igaz utána a bronzéremért már ők voltak a jobbak (10-8).