Valér
4 °C
8 °C

Alig kaptam levegőt, de megérte

2011.07.29. 06:18

A sanghaji úszó-világbajnokság pénteki selejtezőiben Takács Krisztián érte el a legjobb helyezést. Az 50 méteres gyorsúszásban 22.15-öt úszott, és mindössze tizenkét századdal maradt el a holtversenyben élen végző triótól (Cielo Filho, Adrian, Bovell). A dunaújvárosi Takács magyar idő szerint kora délután a döntőért úszik, egyszer talán szerencsés lesz, és bejut.

Már biztosan ott lesz a tavalyi ifjúsági olimpia 800 méteres gyorsúszásának bajnoka, Kapás Boglárka. A hatodik időt érte el, 8:28.40-nel az országos csúcstól jó három tizedre maradt el.

„Alig vártam már, hogy vége legyen, mert alig kaptam levegőt. Nagyon megnyomtam a táv közepét, talán emiatt is merültem ki ennyire a végére, az utolsó százra, de megérte. Boldog vagyok, az örömöm akkor lenne teljes, ha majd az országos rekord is a nevem mellett lesz” – értékelt.

8:28 körül nagyon sokan úsztak, ha netán még tovább tudná faragni eredményét – eddig is öt másodpercet javult -, egy komoly helyezést is elcsíphet élete első vb-jén.

Risztov Évának nem sikerült a döntőbe jutnia ugyanezen a távon, sokáig jól haladt az olimpiai bajnoki címvédő brit Rebecca Addlingtonnal, de az utolsó száz méteren már nem tudta a lépést tartani vele.

Cseh László úgy érezte, még benne volt a mozgásában a 200 vegyes fáradsága, ritmusa, ezért nem jutott a 11. helynél előbb 100 pillangón. „Délutánra ennek múlnia kell, fog is, és akkor becsúszhatok a döntőbe. Nagy idő kell hozzá, de jó erőben vagyok.”