Három ok, amiért Kásással nyertünk volna

2011.07.29. 08:48

Kásás Tamás ugyan benne volt a válogatott keretben, a világ egyik legjobb játékosa az utolsó pillanatban nem vállalta a világbajnoki felkészülést. Nem örökre mondott viszont nemet, és talán épp a csütörtöki szerb meccs készteti arra, hogy ötödik olimpiáján is ott legyen. Mert azt láthatja, hogy erős a csapat, amelyik csak folyamatosan erősödik az olimpiára.

Na de jöjjön a lényeg, miben tudta volna elősegíteni a győzelmet, miért univerzális még mindig.

Védekezésben egy góllal kevesebbet kapunk

Az emberhátrányos védekezésben sokszor megmutatta, milyen eleganciával képes kitempózni a vízből, és hogyan halássza el a labdát egy keresztpassznál. A bíróknál is tekintélye van, ha netán ő sodródik be a centerrel középre, róla nem állítanak ki olyan könnyen labda nélkül, mint másokról.

Ha ő van középen emberelőnyben, hatékonyabbak vagyunk

Kemény Dénes azt mondta még a felkészülés közepén - amikor úgy tűnt, hogy ott lesz a csapatban -, Kásás nem a 13-7-re megnyert meccseken szórja a gólokat, hanem a 7-6-os, sokkal nehezebb meccsen vág be egyet. A szerbek pontosan ismerhetik klasszisát, hiszen a 3-2-es, 97-es meccsen ő dobott hármat. Ha most bent van a vízben, egész biztos nem kell Varga Dénesnek illetve Hosnyánszkynak annyiszor vállalkozniuk, mert középen ott lett volna Kásás, de akár a szélre is kihúzódhatott volna. A figyelmet teljesen másként osztja meg jelenléte. Máshogy blokkolnak, több terület és levegő jut a kapufához álló Birosnak és a centernek. A bejátszásai is hitelesebbek másokénál.

Vele 13 játékosunk van, nem pedig 12+1

Ha azt vesszük, ki mennyi lehetőséget kapott, szembetűnő, Varga II Zsolt nagyon keveset. Nyilván ő került be Kásás helyére, de nem is tehetett hozzá annyit a csapatjátékhoz, mint az életében mindent megnyerő 35 éves klasszis.