13 góllal nyert a Szolnok az Eurokupában

2011.09.22. 19:48

Magabiztosan, 13 góllal nyert a Szolnok férfi vízilabdacsapata a LEN Kupa örökébe lépett Eurokupa első selejtezőkörében az isztambuli Heybeliada ellen, csütörtökön az olaszországi Bogliascóban.


Eredmény, C csoport:
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP - Heybeliada (török)  16-3 (4-0, 4-0, 3-1, 5-2)

A Szolnok gyakorlatilag máris továbbjutónak tekinthető, mert az ötcsapatos csoportból négy gárda lép tovább a következő körbe.
Amint azt Mohi Zoltán, a nemzetközi pólós porondon két és fél évtized után újra szereplő szolnokiak klubelnöke elmondta: az olimpiai bajnok centert, Kis Gábort is a soraiban tudó gárda igen motiváltan játszott, és nagyon simán győzött. A találkozó legeredményesebbje a szintén új szerzemény, Nyéki Balázs, illetve Pásztor Mátyás volt, ők egyformán 3-3 gólt lőttek.

A csoport, Tbiliszi:
Groupama-Honvéd - Szankt-Petyerszburg (orosz) 20-2 (5-0, 4-1, 6-0, 5-1)

Pénteken mindkét magyar Eurokupa-résztvevő 2-2 mérkőzést játszik: a Honvéd előbb délelőtt 9 órától a házigazda grúz Tbiliszivel, majd 15 órától a francia Olympique Nice–szel csap össze, míg a Szolnok 11:45-től a német Würzburggal, 17-től pedig a vendéglátó itáliai Bogliascóval mérkőzik meg.
A Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében, pénteken a Szeged Beton és a TEVA-Vasas-UNIQUA csapatai is vízbe szállnak. A szegediek a D csoportban a szerb Crvena Zvezdával találkoznak hazai környezetben 17 órakor, az F csoportban szereplő angyalföldiek pedig 20:30 órakor, Zágrábban csapnak össze az olasz Savonával.