Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Megtartják a hétvégi pólós Európakupa-tornát

2011.10.03. 16:06

Nem marad el és nem változik a színhelye sem a férfi vízilabdázók hétvégi budapesti Eurokupa-tornájának, amelyet a 16 közé jutásért az eredeti terveknek megfelelően a Honvéd Kőér utcai uszodájában rendeznek meg péntektől vasárnapig.

A kényszerű módosítás veszélye azután merült fel, hogy vérhas gyanúja, több kispesti játékos megbetegedése miatt el kellett halasztani a hétfő estére kiírt Vasas-Honvéd ob I.-es rangadót. A Groupama-Honvéd valamennyi játékosának székletmintát kellett szolgáltatnia, miután a tbiliszi Eurokupa-selejtezőről többen is fertőzésgyanús állapotban, legyengülten érkeztek vissza Magyarországra. A pontos diagnózis kedd délutánra várható.

A Honvéd csapatával egy szállodában lakott Grúziában a holland Leiden együttese, amely ki sem tudott állni utolsó meccsére, mert gyakorlatilag nem maradt egészséges játékosa. Hollandiában már elkészültek a tenyészetek, s megállapították, hogy a vízilabdázók vérhasban betegedtek meg. Az EU-n belüli kötelező információszolgáltatás jóvoltából a magyar hatóságok vasárnap szereztek tudomást a történtekről, s így az ÁNTSZ képviselői megjelentek a Kőér utcában, a Honvéd vasárnap esti edzésén. Közölték, hogy hétfőn reggel minden, Tbilisziben járt pólósnak székletmintát kell adnia.

A Vasas-Honvéd örökrangadót lefújták, de - amint azt hétfő délután Novák Ferenc szakosztály-igazgató az MTI-nek elmondta - a most hétvégi, budapesti Eurokupa-tornát lebonyolítják.

„Addigra rendben leszünk, úgy látjuk, hogy a betegség minden érintettnél múlóban, s vízbe szállhat a csapat a Kőér utcában szombaton az orosz Sturm, vasárnap pedig a német Würzburg ellen” - mondta.