Szerdán kiderül, fertőzöttek-e a honvédosok

2011.10.04. 18:26

A korábban jelzettnél későbbre, kedd helyett csak szerdán kora délutánra ígért eredményt az ÁNTSZ a Honvéd vízilabdázóinak feltételezett fertőzése ügyében. 

Több játékos megbetegedése miatt vasárnap törölni kellett a hétfő estére kiírt Vasas-Honvéd mérkőzést a férfi vízilabda ob I.-ben, de hétfőn arról számolt be a klub, hogy a hétvégi, budapesti Eurokupa-torna nem marad el és a helyszíne sem változik, így azt a 16 közé jutásért az eredeti terveknek megfelelően a Honvéd Kőér utcai uszodájában rendezik meg péntektől vasárnapig.

A Groupama-Honvéd valamennyi játékosának székletmintát kellett adnia, miután a tbiliszi Eurokupa-selejtezőről többen is fertőzésgyanús állapotban, legyengülten érkeztek vissza Magyarországra.

A Honvéddal egy szállodában lakott Grúziában a holland Leiden, amely ki sem tudott állni utolsó meccsére, mert gyakorlatilag nem maradt egészséges játékosa. Hollandiában már elkészültek a tenyészetek, megállapították, hogy a vízilabdázók vérhasban betegedtek meg. Az EU-n belüli kötelező információszolgáltatás jóvoltából a magyar hatóságok vasárnap szereztek tudomást a történtekről, így az ÁNTSZ képviselői megjelentek a Kőér utcában, a Honvéd vasárnap esti edzésén. Közölték, hogy hétfőn reggel minden, Tbilisziben járt pólósnak székletmintát kell adnia.