Béla
12 °C
27 °C

Kemény Ferenc szerint Budán legyen a nemzeti vízilabdaközpont

2011.10.11. 12:58

Elégedetlen a nemzeti vízilabdacentrum tervezett pesti helyszínével a pólószövetség utánpótlás-igazgatója. Kemény Ferenc, a felnőtt válogatott kapitányának, Kemény Dénesnek az édesapja a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában rossz helyszínválasztásnak nevezte a Megyeri híd környékét a beruházásra.

„Kellően messze van a Megyeri hídtól ahhoz, hogy megállapíthassuk: olyan ötven évre lesz szükség, hogy oda eljuthassanak a pólózni vágyó gyerekek. Semmiféle közlekedési lehetőség nem adott. Egy fantasztikus uszodakomplexumról van szó egy elképzelhetetlenül alkalmatlan helyen” - bírálta saját szövetsége pályázatát, annak helykiválasztását a szakember.

A 14 milliárdos pályázat tervei szerint a centrumban helyet kapna egy 4500 néző befogadására alkalmas ötvenméteres fedett-, egy hasonló paraméterű nyitott uszoda, s legalább három tanmedence. A komplexumhoz tartozna egy kétszáz-háromszáz személynek szállást nyújtó sportkollégium.

„Ilyen pólóközpontot csakis Budán szabad felépíteni. Ott van például Óbuda számtalan remek lehetőséggel” - jelezte Kemény Ferenc, indoklásul azt hozva fel, hogy a főváros budai oldala nagyon rosszul áll uszodákkal. A szövetség igazgatója a pályázat születéséről azt mondta: „Esetenként elnökségi üléseken felmerült a téma, de a kivitelezésbe már nem láttam bele, nem is a dolgom szűken értelmezve. De attól az a szakmai véleményem: amennyire szükség lenne saját bázisra, uszodára a magyar vízilabdázásnak, annyira nincs rá szükség azon a helyen.”

Kemény Ferenc hozzáfűzte: egyszerűen át kéne emelni a helyszínt, hisz maga a pályázat célja sürgető és fontos. A szakember bízik abban, hogy futballberuházásokkal is versengve megkapják a lehetőséget az építkezésre. „A két sportág lobbizása nem zárja ki egymást, sőt. Nagyon bizakodom a pályázatunk sikerében, miután felteszem, a szövetség elhatározását alapos előkészítés előzte meg” - tette hozzá.