Ez csak a magyarokkal fordulhat elő

2011.10.17. 15:20

A vízilabda Bajnokok Ligájában érdekelt három magyar csapat (Eger, Vasas, Szeged) ugyanabba a csoportba került, ami azt jelenti: legalább egy biztosan ott lesz a legjobb nyolcban, a másik kettő viszont nagy valószínűséggel kiesik, mert a címvédő Partizan Belgrád, ha meg is gyengült még nagyon erős.

Magyar csapat régóta távol van a négyes döntőtől, utoljára 2008-ban szerepelt a legjobbak közt a Vasas, azóta nem sikerült elérni a legrangosabb sorozat hajráját. Legutóbb a Vasas már szerencsével jutott a nyolc közé, ott viszont már nem nyert meccset. Az Eger és a Szeged már a nyolc közé jutásért zajló csoportkörben sem tudott meccset nyerni.

„Ez egy előrehozott bajnoki kis playoffnak is megfelel” – mondta a válogatott hivatalos honlapján Méhes Jenő a Vasas szakosztályvezetője, aki nyilván az üzletet is meglátta, mert a magyarokért többen mennek ki, mint a külföldiekért.

Ráadásként nem magyar bírók fognak vezetni, ami vélhetően nem rombolja le a csapatokat. És ahogy Biros Péter emlékeztetett, családbarát a beosztás, mert nem kell sokat utazni, gyorsan haza lehet térni.

A Recco olimpiai bajnoka, Madaras Norbert viszont tizenegyedszer is utazhat Oroszországba, Volgográdba. „Valószínűleg itt semmiféle sorsolás nincs, inkább összeválogatják a csoportokat” – mondta az egri születésű balkezes olimpiai bajnok.

Csapattársa, Kásás Tamás szerint sem véletlen, hogy így történt. Ezt a gondolatot erősíti a válogatottságtól már visszavonuló Molnár Tamás.

„Nehéz bármit mondani, igazából nem filóztam azon, hogy milyen csoport lenne jó. Most azért beindul az ember fantáziája: nyilván ilyen csak a magyarokkal történhet meg, hogy három csapatukat  összesorsolják, aminek az esélye kicsit több mint 8 százalék volt mindössze” – összegzett a Szeged centere.

A vlv tudósítója egyébként ott volt a zágrábi szállodában, és a manipuláció kizárásáról írt.

A Bajnokok Ligája főtáblájának csoportbeosztása:
A csoport: 
Budva (montenegrói), Olympiakosz (görög), Vuliagmeni (görög), Rijeka (horvát)

B csoport: 
Jug Dubrovnik (horvát), Spandau 04 (német), Mladost Zagreb (horvát), Vojvodina (szerb)

C csoport:
Partizan Beograd (szerb), ZF-EGER, SZEGED-BETON VE, TEVA-VASAS-UNIQA

  D csoport: 
Pro Recco (olasz), Szpartak Volgograd (orosz), Marseille (francia), Herceg Novi (montenegrói)