Kásás Tamás vállalja a londoni olimpiát

2011.12.08. 12:53

Az olasz Pro Recco magyar légiósa, a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás újra vállalja a válogatottságot - ezt Kemény Dénes jelentette be a válogatott honlapján.

Ennek megfelelően a kapitány számít is rá, és már az eindhoveni Európa-bajnokságon is ott lehet a csapatban, nemcsak az olimpián. Az Eb első meccsét a világbajnok olaszokkal játsszuk.

Kásás rutinja és ereje a védekezésben jön jól különösen, de a támadásoknál is fontos gólokat szerezhet.

Kemény így fogalmazott: "Rendezettséget hozhat a játékba és nagyon nyilván nem fogják otthagyni. Úgy gondolom, hogy akiken a tehetségüknél, tudásuknál fogva nagy teher volt, többet fognak tudni pihenni. A csapat kiegyensúlyozottabb lesz és még inkább ugyanazon a szinten fog tudni nyújtani a cseréktől föggetlenül. Nyilván lesz olyan, hogy valakinek nagyon megy és többet játszik, de összességében úgy gondolom, hogy a kiegyensúlyozottabb teljesítmény lesz a legfontosabb változás. Természetesen minőségi játékossal erősödünk."

 

Kásás elmondta, a mostani döntése sokkal könnyebb volt, mint a nyári.

"Akkor úgy éreztem, hogy nincs bennem szufla és nem akartam így nekiállni a válogatott felkészülésnek, volt egy ujjsérülésem is. Aztán ez nem tartott sokáig, mert pár hét pihenés után, amikor néztem a fiúkat a vb-n, hiányzott, hogy ott legyek, rossz volt nézni az egészet tévén keresztül. A vb-t nézve jelentkezett bennem először az érzés: talán átgondolhatnám ezt még egyszer. Pár hete szóltam Dénesnek, hogy szeretnék beszélni vele. Tulajdonképpen játékra jelentkeztem, és ő beleegyezett. Nagyon sok pozitív élmény ért, mind a szurkolók, mind a játékostársak részéről, mindenki sajnálta a döntésemet és megköszönte azt a jó pár évet, amit a válogatottnál töltöttem. Ez a visszhang nekem borzasztóan jól esett, olyan plusz erőt adott, ami nélkül lehet, hogy most nem lennék ismét a keretben. Nagyon sokat számított nekem, hogy az emberek még mindig bíznak bennem annak ellenére, hogy már nem vagyok fiatal játékos és úgy gondolom, hogy ennek is óriási szerepe volt a mostani döntésemben."

 

Az Eb-re készülő magyar válogatott-keret:

Baksa László, Decker Attila, Szécsi Zoltán (kapusok)
Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Katonás Gergely, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Török Béla, Turzai Gábor, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)