Az idei utolsó kör jön a póló európai kupákban

2011.12.13. 11:56

A negyedik, az idei utolsó csoportkört rendezik szerdán a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában. Ugyanezen a napon játssza visszavágóját a Szolnok idegenben az Eurokupa negyeddöntőjében.

A BL magyar négyesében ezúttal az a kérdés, hogy visszaveszi-e a vezető helyet a Vasastól a Szeged, amely otthonában fogadja (kezdés 17:30 ó) ellenfelét, vagy a fővárosi klub az élen marad. A most 7 ponttal első Vasas a november végi 3. fordulóban a Komjádi uszodában 12-9-re győzött, ez volt a Szeged szezonbeli első veresége.

A csoport harmadik magyar tagja, az Eger, amely mindhárom eddigi BL-meccsén kikapott, mindjárt szerdán nagyot sokat segíthet a két másik magyar csapatnak, ha legyőzi a négypontos szerb Partizant, amellyel szemben Belgrádban bő két hete 9-6-ra kikapott. Ha a vendéggyőzelemmel ér véget a meccs (19 ó), akkor viszont hárman folytathatják tovább a küzdelmet a továbbjutást jelentő első két hely egyikéért.

A második számú kontinentális sorozatban, az Eurokupában a négy közé kerülés a tétje a Szolnok oroszországi vendégszereplésének. Az eddig remeklő vidéki gárda az első összecsapáson november 26-án, odahaza 11-7-re győzött, s minden esélye megvan rá, hogy a párharcot sikerrel zárja le a Kazany otthonában.

A szerdai program:

Bajnokok Ligája, főtábla, 4. forduló, C csoport:

Szeged-Beton VE - TEVA-Vasas-UNIQA 17:30 ó

ZF-Eger - Partizan Beograd (szerb) 19 ó

A csoport állása: 1. Vasas 7 pont, 2. Szeged 6, 3. Partizan 4, 4. Eger 0

Eurokupa, negyeddöntő, visszavágó:

Kazany (orosz) - Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 16 ó