Triesztben lesz a női vízilabda olimpiai selejtező

2011.12.31. 15:26

Trieszt látja vendégül április 15. és 22. között annak a női vízilabdatornának a mezőnyét, amelynek első három helyezettje ott lehet a jövő nyári, londoni olimpián.

A FINA, a vizes sportok nemzetközi szövetsége egy éve ítélte oda Olaszországnak az olimpiai világselejtező rendezési jogát, a színhelyről azonban csak most született döntés.
A LEN, az európai szövetség félhivatalos honlapjának számító waterpolo-world híre szerint a tornát abban a trieszti uszodában bonyolítják le, ahol többek között a 2010-es Szuperkupa-döntőt is megrendezték, és ahol az olasz női válogatott rendszeresen edzőtáborozik.
A nyolcrésztvevős áprilisi tornára az év elején esedékes hollandiai Európa-bajnokságról azok a csapatok szereznek részvételi jogot, amelyek Eindhovenben az első ötben végeznek.

A január 16-án rajtoló kontinensviadalon a magyar női válogatott is ott lesz. A csapat nem esélytelen a trieszti részvételre, azt a legutóbbi mérkőzésén is igazolta Merész András csapata, amely hollandiai edzőtáborozásán csütörtök este az Eb-házigazda legjobbjait 14-12-re legyőzte. Hollandia az Európa-bajnokságon a magyarokkal közös csoportban szerepel, amelynek tagja még a brit és az orosz együttes is.