Jusztina
10 °C
27 °C

Nagyon elverte a világbajnok Olaszországot a férfi vízilabda-válogatott

2012.01.16. 23:11
Az olimpiai bajnoki címvédő magyar vízilabda-válogatott 12-8-ra legyőzte az olasz csapatot az eindhoveni Európa-bajnokság A csoportjának első fordulójában.

A magyar férfi vízilabda-válogatott az eindhoveni Európa-bajnokságon a legnehezebb csoportellenféllel, a világbajnok olaszokkal játszotta első meccsét, a csoport többi tagja (Görögország, Hollandia, Törökország, és a közülük legerősebb Macedónia) ugyanis mind verhető.

A rangadó döntő volt a későbbi sorrend szempontjából is, a csoportelső rögtön a legjobb négy közé, az elődöntőbe jut. Néhány napja, a Volvo-kupán Kemény Dénes csapata 11-8-ra legyőzte az olaszokat.

Az olaszoké volt az első ráúszás, vezető góljukat szépen megjáratott labdából Varga Dániel egyenlítette ki. Az újabb olasz gólt a káprázatosan játszó Kásás egyenlítette ki, aki átlőtte a fegyelmezetten védekező, és fizikálisan nagyon erős olaszokat. Kemény, küzdelmes meccs volt a csoport rangadója, nem a szép játék dominált, Figlioli góljával 3-2-re nyerték az olaszok az első negyedet.

A második ráúszás is az olaszoké lett, de utána beindult a magyar csapat, 5-0-ra nyerte a negyedet, és ezzel gyakorlatilag eldöntötte a meccset. Hosnyánszkyé volt az első emberelőnyös gólunk, 4-3-nál Kis Gergő góljával vezettünk először. Szécsinek három emberhátrányos védése volt, a 2. negyed végére elmentünk 7-3-ra.

Az olaszok harmadszor is elhozták a labdát, de Steinmetz Ádám csodás centergóljával, Kiss Gergő, Varga Dénes, Szivós lövéseivel már 10-4 volt ide. Felváltva jöttek a gólok, a harmadik negyed végére 11-6 lett az eredmény.

Az utolsó játékrészt 2-1-re nyerték az olaszok (Hárai dobta a magyar gólt), de a meccs simán, 12-8-cal a magyar csapaté lett. A második negyedtől egyértelmű volt a magyarok fölénye, az olaszok szinte feladták, Szécsi fantasztikusan védett, a csapatba visszatérő Kásás remekül játszott. A magyar csapat a győzelemmel - a papírforma szerint - közel került a csoport első helyéhez, és az elődöntőhöz.

A nagyszerűen bemutatkozó magyar válogatott legközelebb kedden száll vízbe: 19 órától a házigazda holland csapat az ellenfél.

Eredmény

A csoport:    
Magyarország-Olaszország 12-8 (2-3, 5-0, 4-3, 1-2)
a magyar góldobók: Steinmetz Á., Kiss G., Szivós, Hárai 2-2, Varga Dániel, Kásás, Hosnyánszky, Varga Dénes 1-1