Ha nem oly fontos meccs, jobban játszunk

2012.01.22. 09:16 Módosítva: 2012.01.22. 09:17

A magyar férfi vízilabda-válogatott utolsó előtti csoportmeccsét is megnyerte az eindhoveni Európa-bajnokságon, Kemény Dénes veretlen csapata ezzel - a többi eredménytől, és az utolsó meccstől függetlenül - már csoportelső, és rögtön az elődöntőbe jutott.

„Úgy gondolom, ezen a meccsen megérdemelten nyertünk, többet tettünk a győzelemért. A görögök megpróbáltak megbénítani minket, ahogy szoktak, és sok fontos emberelőnyt kiharcoltak így. Elég tompán támadtunk, ezért nem lőttünk annyi gólt, amennyit szoktunk, vagy amennyit lehetett volna. De végülis nem kaptunk annyit, amennyit kaphattunk volna, hogyha belegondolunk abba a rengeteg emberhátrányba. Úgyhogy végül elégedett vagyok. Fontos meccs volt, ez nem okvetlenul hoz ki szintén papíron gyengébb csapattal szemben sziporkázó játékot. Talán ha ez a meccs nem annyira fontos, akkor jobban játszunk. Hétfőn meccsünk van, úgyhogy vasárnap készülünk a törökök ellen" - nyilatkozta a szövetségi kapitány a vlv.hu-nak.

Madaras Norbert is mindig tart egy kicsit a görögöktől: „Valahogy úgy alakult most is, hogy olyan nehézkes volt, nem tudtunk ellépni, hiába vezettünk többször is három góllal. Azt gondolom, azért kijött, hogy jobbak vagyunk, viszont egy-egy ítélettel  megtartották őket, pont úgy, hogy meglegyen ez a távolság. Nekünk pedig – most utólag azt mondom –, még kevesebbet kellene méltatlankodnunk, mert ez van, nem mindig mérnek egyenlő mércével. Elődöntőben vagyunk, és igazából mindegy, ki jön a másik ágról."

Katonás Gergő is a négybe jutásnak örült leginkább. „Most kezdődik majd az Eb második fele, már nagyon várom, az egész csapat nagyon várja. Ez a meccs nem volt könnyű, jó csapat a görög. Szerb edzőjük van, eléggé összeszedett játékot játszanak és úgy tűnt, hogy a bírói felfogás is nekik kedvezett inkább. De megnyertük elég simán, azt gondolom, nem volt kétséges, hogy nyerni fogunk és ez a lényeg."

Baksa László ezen a meccsen is jól védett. „Úgy gondolom, ez volt a csoport döntője és nem az olaszok elleni meccs. A görögök megint azt a játékot csinálták, amit tudtunk: lassítós, nem akarok támadni, és ha beadják centerbe, lesz emberelőny, azt belőni. Ez valamelyest működött is. Mi akartunk pólózni, a saját kezünkben volt a mérkőzés és megérdemelten nyertünk két góllal, lehetett volna több is. A csapat nagyszerűen védekezett, ha jól tudom egy vagy két akciógólt kaptunk, a többit emberhátrányból. Jó úton járunk."

Hétfőn a törökök jönnek, ami egy edzőmeccsnek sem felel meg, utána legközelebb pénteken játszik a válogatott, a másik ágról várhatóan a horvátok jönnek.

A csoport állása

1. Magyarország 12 pont, 2. Olaszország 9 (61-30), 3. Görögország 9 (51-29), 4. Macedónia 3 (36-43), 5. Hollandia 3 (36-54), 6. Törökország 0