Póló-Eb: edzettünk egy jót a törökökkel

2012.01.23. 16:11

Törökországot bármelyik élvonalbeli klubcsapatnak vernie kell, nemhogy a magyar férfi vízilabda-válogatottnak. A játékosok nem is készültek külön a meccsre, kettőt edzettek vasárnap is. A 22-2-es végeredmény tökéletesen tükrözi, milyen meccs volt, már az elejétől csak az volt a kérdés, ki nyeri a házi góllövőversenyt, illetve kié lesz a legszebb találat.

A legeredményesebb játékosunk végül Hárai lett, az első két gólunkat ő lőtte, valamint a harmadik negyedben is duplázott. Azt nem könnyű eldönteni, melyik volt a legszebb magyar gól.

Varga Dénes büntetőt hibázott, de ezúttal ez is maximálisan belefért.

A pénteki elődöntős ellenfelünk egyelőre nem ismert, annyi viszont biztos, a szerbek csoportelsők lesznek, ők nem lehetnek.

"Örülök, hogy minden játékosom lőtt gólt, ez fontos, miként az is, hogy az alap-állóképességünk továbbra is jó" - értékelt a találkozó után Kemény Dénes szövetségi kapitány az MTI-nek. "Ami az alapszakaszt illeti, nem terv volt, csak remény, hogy mind az öt mérkőzésünket megnyerjük a csoportban, külön öröm, hogy ez is sikerült. "

Eredmények

A csoport, 5. forduló:
Magyarország-Törökország 22-2 (6-0, 6-1, 4-0, 6-1)
a magyar góldobók: Hárai 4, Varga Dániel, Hosnyánszky, Varga Dénes 3-3, Kásás, Katonás 2-2, Steinmetz Á., Szivós, Biros, Madaras, Kiss G. 1-1

 B csoport:
Montenegró-Szerbia 11-7 (3-2, 3-1, 3-4, 2-0)
Horvátország-Spanyolország 11-10 (1-3, 5-1, 3-1, 2-5)