Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Okunk van rá, hogy bízzunk magunkban

2012.01.26. 16:44

Péntek este nyolckor Montenegró vár a magyar férfi vízilabda-válogatottra az eindhoveni Európa-bajnokság elődöntőjében; a győzelem nem csak a döntőt jelentené Kemény Dénes csapatának, hanem azt is, hogy a pekingi olimpia óta első érmét szerzi meg komoly világversenyen.

A címvédő horvátok korai kiesése után már a papírforma érvényesült az Eb-n: az egyik elődöntőben - a 2011-es világbajnoki döntő megismétléseként - a vb-győztes Olaszország vív a 2009-es vb-aranyérmes, és csoportelsőként továbbjutott Szerbiával, míg a másik párban péntek este a sorozatban háromszor olimpiai bajnok, Eindhovenben százszázalékos mérleggel csoportgyőztes magyar csapat találkozik a 2008-as Európa-bajnok Montenegróval a döntőbe kerülésért.

Az eddig mutatott játék azt sugallja, hogy Kásásék jutnak majd tovább. „Szerintem minden okunk megvan arra, hogy bízzunk magunkban, hogy eredményes játékkal bejussunk a döntőbe Montenegró ellen - nyilatkozta a vlv.hu-nak Katonás Gergő, a magyar csapat játékosa. - A görögök ellen látszott, hogy a montenegróiak fizikailag elég erősek, erre épül a játékuk is. Egy Európa-bajnoki elődöntő nem hiszem, hogy bármikor is könnyű lehetne, úgyhogy nem hiszem, hogy könnyű lesz, de még egyszer mondom, minden okunk megvan arra, hogy bízzunk magunkban."

A magyar csapat úgy nyerte meg eddigi mind az öt mérkőzését, benne az olaszok elleni csoportrangadót is, hogy csak apró megingásai voltak. A montenegróiak játékának színvonala erősen hullámzott, de az utolsó csoportmeccsükön legyőzték a szerbeket.

A férfi torna további programja

péntek:
a 7-10. helyért:
Horvátország-Románia 14 ó
Hollandia-Spanyolország 16 ó
a 11. helyért:
Macedónia-Törökország 12 ó
elődöntők:
Olaszország-Szerbia 18 ó
Montenegró-MAGYARORSZÁG 20 ó
szombat:
a 9. helyért 9 ó
a 7. helyért 10:30 ó
az 5. helyért: Németország-Görögország 12 ó
vasárnap:
a 3. helyért 13:30 ó
döntő 15:30 ó


  • Vennék
  • Hírek