Mindig hiányzik egy kicsi, ahogy most is

2012.01.28. 12:30 Módosítva: 2012.01.28. 12:58
A vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében az addig veretlen magyar válogatott kétgólos előnyt adott el az utolsó negyedben, és 14-13-re kikapott Montenegrótól. Kemény Dénes csapata vasárnap kora délután az olaszokkal játszik a bronzéremért.

„Nem játszott jól a csapat, rosszul kezdődött az egész. Nem tanúsítottunk elegendő ellenállást emberhátrányban, abból kaptuk a gólokat és ehhez meg nem voltunk elég stabilak abban, amit eddig jól csináltunk, azaz emberelőnyben. Néhány játékos szarvashibát követett el az elején. Sok olyan pont volt a meccsen, amikor viszonylag könnyen lezárhattuk volna. Leginkább másfél perccel a vége előtt az emberelőny. Megmondom őszintén, én nem tudtam, hogy még egy játékost kiállítottak dumáért. De azért ott a kapu előtt észre kellett volna vegyük. Nem sikerült. Ha azt az emberelőnyt belőjük, nem hiszem, hogy a maradék másfél percben ki tudtak volna egyenlíteni" - nyilatkozta a vlv.hu-nak a szövetségi kapitány.

Kiss Gergő tartott attól, hogy sokgólos meccs lesz, így is történt. „Ha kevésgólos meccset játszunk, szerintem győzünk. Régi mondás, hogy egy magyar csapat tíz gólt tud lőni, és ha tíz alatt kap, akkor matematikailag kijön, hogy nyerünk. Ehhez képest tizennégyet kaptunk. Több emberelőnyünk volt, mint az ellenfélnek, ennek ellenére a kevesebb emberhátrányt nem védekeztük ki és emberfórban néha kapkodtunk, néha túlságosan biztonságit játszottunk. A csapat nagyon tüzes volt az egész meccsen, kivétel talán az emberelőny, ami a kulcsa lehetett volna a meccsnek. Ők ebben nagyon jók, mint a délszláv csapatok általában, gratulálok nekik. A legjobb lövőik sok gólt lőttek, aztán kipontozódtak, utána mi nem tudtunk már a támadásban még egyet lépni. Szomorú és csalódott vagyok, mert jó csapatunk van és tudtunk volna döntőt játszani."

Kásás Tamás szerint is megérdemelten nyert Montenegró. „Nagyon jól játszottak, mondjuk a győzelmükhöz az is kellett, hogy mi sokkal többet hibázzunk a szokásosnál. Nagyon kemény, fizikai meccs volt, és már ugye az olasz és görög meccsünk is nagyon nehéz volt a csoportban, de ez mégiscsak egy szinttel feljebb volt. Ezt most sajnos nem bírtuk a végén, sajnálom."

Madaras Norbert úgy látta, egy hajszálon múlt. „Valamiért mindig hiányzik egy kicsi, mint ahogy most is. Sokkal jobbak voltak az emberelőny-kihasználásban, vagyis a hátrányos védekezésben. Volt pár lefordulásgóljuk, ami nekünk nem, ennyivel ők mindenképp többek voltak. Nem hoztak meglepőt, azok játszottak jól, akik tudnak. Azon leszünk, hogy a bronzmeccset mindenképpen behúzzuk."

A magyar csapat vasárnap 13.30-kor Olaszországgal vívja az Európa-bajnokság kisdöntőjét a bronzéremért. A mérkőzést élőben kövesse az Indexen! A döntőben Szerbia Montenegróval játszik.