CNN: A vízilabda a magyarok génjeiben van

2012.02.28. 10:57

Az amerikai hírtelevízió (CNN) stábja ellátogatott a Hajós Alfréd uszodába, és a márványtáblánál is megszólaltatta Kemény Dénes kapitányt, aki a legutóbbi három olimpián a csapatot vezette, ennek megfelelően a nevét háromszor vésték fel.

A tavaly halhatatlannak választott szakember a sportág sikerességét – kilenc olimpiai aranyérmet nyertünk 1932-től - a napokban bemutatott filmben egy geológiai csodára vezette vissza, a számtalan geotermikus tóra, mert így 12 hónapot is vízben tölthettek a magyarok. (A filmet a válogatott hivatalos honlapjáról vettük át.)

A filmben megszólal Gyarmati Dezső is, akit természetesen a levert forradalom utáni 56-os, szovjetek elleni győztes, de véres meccsről kérdeztek. A melbourne-i olimpián megütött Zádor képe bejárt az egész világsajtót, a Guardian olimpiai történeti visszatekintésében a hetedik legfontosabb pillanatnak tartotta ezt a mérkőzést.

A jelenlegi sztárok közül a háromszoros bajnok Kiss Gergő mondta el véleményét. Kiss negyedik aranyérméért száll harcba Londonban, zsinórban négyet még senki sem nyert. A magyar csapat idén is esélyes.