Móric
5 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Horvátok jönnek a vízilabda-BL-döntőért

2012.03.02. 13:24

A három magyar vízilabdacsapatból kettő jutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Mivel a Szeged megnyerte csoportját a Vasas előtt, előbbi csoportmásodikkal, utóbbi viszont csoportelsővel találkozik. A Szeged a Mladost Zágrábot kapta, a Vasas a Jug Dubrovnikot. A két horvát is egy csoportból érkezett, a két magyarhoz hasonlóan.

A Vasastól a Jug vette el 2009-ben a továbbjutást, ezért is visszavághatnak Kiss Gergőék.

Mindkét csapat idegenben kezd, így most jó esély van arra, hogy 2008 után ismét legyen magyar résztvevője a négyes döntőnek. Az első forduló március 14., a visszavágó április 18.

A másik két pár: Budva-Pro Recco, Rijeka Herceg Novi. Előfordulhat, hogy négy magyar érdekeltségű csapat is lehet a legjobb négyben, hiszen Rijekában játszik a két Varga testvér (Dániel, Dénes), míg az olaszoknál Kásás Tamás, Madaras Norbert, Benedek Tibor. A Rijeka és a Szeged van egy ágon, értelemszerűen a másik négy csapat van a másikon. Továbbjutás esetén a Vasasra a Budva-Recco, a Szegedre a Rijeka-Herceg Novi nyertese vár.

„Egyáltalán nem baj, hogy nem a Reccót fogtuk ki, mert egy meccsen még az olaszok nemzetközi  szupercsapata  is legyőzhető ugyan, de kétszer…  - reagált Méhes Jenő, a Vasas szakosztály-igazgatója az MTI-nek.  - A nyolcasból egyedül a Budva lóg ki, a többi szinte teljesen egyforma erejű.  Mindent egybevetve elégedett vagyok a sorsolással, főleg, hogy idegenben kezdünk."

„Bevallom, nemigen örülünk neki, hogy a Mladostot, vagyis a háromból a legerősebb ellenfelet kaptuk - nyilatkozta Juhász György, a szegediek szakosztály-igazgatója. – Viszont úgy vagyunk vele, hogy ha a Partizant, a BL-címvédőt kétszer is le tudtuk győzni, nem lehet akadály a zágrábi csapat sem. Az külön pozitívuma a dolognak, hogy a horvátoknál játsszuk az első mérkőzést."

A Final Four időpontja már megvan: május 11-12, a helyszínt még nem közölték, Róma pályázik a legnagyobb eséllyel.