Három magyar pólócsapat játszik európai kupameccset

2012.03.13. 11:47

Három magyar férfi vízilabdacsapat is játszik szerdán: a Bajnokok Ligájában a Vasasra és a Szegedre negyeddöntő vár Horvátországban, míg a Szolnok az Eurokupában játszik a döntőbe jutásért. A Szolnok hátránya mindössze egy gól, február 25-én 9-8-ra kapott ki a Sabadell otthonában. Ha nyer a csapat, története legnagyobb nemzetközi sikerét éri el.

„Óvatos optimista vagyok - nyilatkozta kedden Mohi Zoltán, a klub ügyvezető igazgatója az MTI-nek. - A csapatban benne van a döntőbe jutáshoz kellő tudás, de sok apróságon múlik majd, hogy képes lesz-e valóra is váltani az esélyt. Az elmúlt két hét a csapaton végigsöprő vírusos betegségről szólt, de mostanra már mindenki meggyógyult, ezen nem múlhat. Viszont a tudás mellé kellhet a szerencse is, vagy éppenséggel az, hogy miként vezetik a bírók a meccset, milyen lesz a pillanatnyi forma, ki mennyire bírja a tét okozta feszültséget. Bízom benne, hogy vesszük ezt az akadályt is, és ott leszünk a döntőben.”

A BL-ben állva maradt két magyar együttes első mérkőzését vívja szerdán, egyformán idegenben és ugyanúgy horvát ellenféllel a legjobb négy közé jutásért. A Final Fourba vezető úton a Szeged a Mladost Zagrebet kapta, míg a Vasasra a horvát bajnok Jug Dubrovnik vár. A visszavágókat április 18-án rendezik.

A szerdai program

Eurokupa, elődöntő, visszavágó: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP–Sabadell (spanyol) 18:15.
Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
Mladost Zagreb (horvát)–A-Híd Szeged Beton VE, Zágráb 17:45, Jug Dubrovnik (horvát)–TEVA-Vasas-UNIQA 18:40.