Női vízilabda: tét nélküli meccsen a spanyolok verték a válogatottat

2012.04.21. 20:35

A csoportmeccsen nyert, az elődöntőben viszont kikapott a magyar női vízilabda-válogatott a spanyoloktól a már igazi tét nélküli mérkőzésen. A londoni olimpiára már mindkét csapat korábban kijutott.

Eredmények, elődöntő:

Spanyolország-Magyarország 10-8 (2-0, 3-4, 3-2, 2-2)
a magyar góldobók: Bujka 3, Drávucz 2, Kisteleki, Csabai, Keszthelyi 1-1

Olaszország-Oroszország 14-13

Az előjelek a magyarok mellett szóltak: a csoportmérkőzésen 10-9-re nyert a csapat, és a januári, számára bronzérmet hozó hollandiai Európa-bajnokságon is jobban bizonyult: Eindhovenben 11-9 re verte az ott ötödikként zárt spanyolokat. Az olimpiai kvóta kiharcolása után igazi tétje már nem volt a meccsnek.

A magyarok álmosan, a spanyolok rámenősen kezdtek, el is húztak két góllal. A Merész-csapatnak az első negyedben csak kapufákra futotta (2-0). A folytatásban centerből Bujka Barbara, majd – spanyol találatot követően - a másik balkezes, Kisteleki Hanna vágta a hálóba a labdát (3-2). A negyedik, megint távoli spanyol találatra Csabai Dóra ejtéssel válaszolt, a meccs 13. percében pedig kiegyenlített a válogatott, miután újfent Bujka villant (4-4).  Emberelőnyből viszont 5-4 lett oda.

A harmadik nyolc percből öt ment el, amikor a csapatkapitány Drávucz Rita volt eredményes, megfelezve az időközben kétgólosra nőtt különbséget (6-5), újabb góljával 6-7 lett, majd 8-6-ra mentek a spanyolok.

A negyedik negyed elején Bujka szerezte a hetedik magyar gólt, ám a sokadik spanyol emberelőny után 9-7-re, majd 10-7-re alakult az eredmény. A magyar helyzetek ugyanakkor kimaradtak - a nyolc emberelőnyből csak egy ment be -, s Keszthelyi Rita találatával együtt is 10-8-as vereség lett a vége.

Vasárnap a harmadik helyért az olaszokkal játszik a válogatott.