Egyenlített az Eger a vízilabda döntőben

2012.04.26. 20:17

A címvédő és házigazda Eger legyőzte a Vasast a Vodafone férfi ob I döntőjének csütörtöki második összecsapásán a Bitskey uszodában. A két nyertes meccsig tartó párviadal döntetlenre áll, és következhet a harmadik csata a felek között vasárnap.

Döntő, 2. mérkőzés:
ZF-Eger - TEVA-Vasas-UNIQA 10-7 (1-2, 4-1, 3-2, 2-2)
góldobók:  Bátori, Graham,  Hosnyánszky  2-2, Bundschuh, Biros, Varga II. Zs., Naganuma  1-1, illetve Boskovic 2, Kiss G., Vámos, Steinmetz Á., Katonás, Vörös  1-1

Miután a Komjádi uszodában a hétfő esti, első ütközetben az angyalföldiek diadalmaskodtak (6-5), a feladat adott volt a hevesiek számára, akiken csakis a győzelem segíthetett, hogy legyen folytatás.
Itt is, ott is elvetélt kísérleteket követően Kiss Gergely balkezéről bombaként vágódott a hálóba a labda, de az ellenakció végén Bátori Bence elhajlásból látványosan vette be a jobb alsó sarkot (1-1). Gyors válasz érkezett a vendégek részéről, mivel a fiatal balszélső, Vámos Márton használta ki, hogy nem figyeltek rá kellőképpen (1-2).  
A második negyed is Vasas-találattal startolt: Steinmetz Ádám labdát szerzett, majd ugyanő egy pompás passzt biztos kézzel helyezett el Szécsi Zoltán kapujában (1-3). Az ötödik gól ugyancsak akcióból született: Bundschuh Erik (2-3). Az egyenlítés sem maradt el: ötméteresből Bátori lökete bizonyult Nagy Viktor számára védhetetlennek, a kanadai légiós, Kevin Graham pedig megszerezte a vezetést (4-3). Kevesebb, mint egy perc maradt a játékrészből, amikor emberelőnyből meglett az egriek ötöse is, ráadásul 1-3-ról fordított 5-3-ra a vendéglátó együttes.
A nagyszünet után Hosnyánszky Norbert óriási gólt pattintott 6-3-ra alakítva az állást.

Ez a különbség megmaradt a végéig, 10-7 lett.