Olimpiai bajnokát veszítette el az Eger

2012.05.18. 21:57

Hosnyánszky Norbert, Binder Szabolcs és a japán Naganuma Acusi távozott a bajnoki ezüstérmes ZF-Eger vízilabdacsapatától.

Az olimpiai kerettag Gór-Nagy Miklós és a szintén ex-honvédos Salamon Ferenc érkezik. A felnőtt keretben számítanak a saját nevelésű, ifjúsági válogatott Lőrincz Bálintra is. Két háromszoros olimpiai bajnok díszpolgár - Szécsi Zoltán és Biros Péter -, illetve a világbajnok Varga Zsolt mellett három légiós és reményteljes fiatalok alkotják még a keretet.
Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke arról számolt be, hogy 15-20 százalékkal kisebb költségvetéssel vágnak neki a következő bajnokságnak. A cél a bajnoki és Magyar Kupa-dobogó, valamint a sikeres nemzetközi szereplés.

A klub két főtámogatója továbbra is Eger önkormányzata és a névadó szponzor ZF Hungária Kft. Habis László, Eger polgármestere kiemelte, hogy a városban ezután is első számú sport a vízilabda.     "Szívvel-lélekkel azon vagyunk, hogy Egerben a vízilabda mindig is erős legyen" - jelentette ki.
Gerendás György vezetőedző megszakítás nélkül a kilencedik szezonjának vág neki az egri kispadon:
"A papíron erősödött riválisokkal szemben kell helytállni. Kialakult egy csapat, olyan játékosok állnak rendelkezésemre, akik a legjobb korban vannak. A támogatás kevesebb, de az értékeket próbáljuk megtartani. Minden közösségnek szüksége van hősökre. A vízilabda értékarányosan olcsó sport. Más városok, más sportágakban hatalmas pénzeket mozgósítanak. Az nagyon fontos, hogy a várostól a klub vezetése kapja meg a biztonságot."