Gellért, Mercédesz
12 °C
22 °C

Kásás Tamás a strandvízilabda-bajnokság fővédnöke

2012.06.18. 15:59

A háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás fővédnökségével rendezik meg az idei, 13. országos strandvízilabda-bajnokságot, amelynek négy állomása lesz, az úgynevezett szuperdöntőt pedig a Margitszigeten bonyolítják le július 15-én.

Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Ambrus Tamás főszervező elmondta, hogy szombaton a balatonfüredi jachtkikötőben indul a sorozat, június 30-án az egri termálfürdő a színhely, a harmadik tornának július 7-én Nyíregyháza, a negyediknek pedig július 14-én Balatonlelle ad otthont. A szuperdöntőt július 15-én tartják, méghozzá a Vodafone Kupáért kiírt nemzetközi normál vízilabdatorna keretében.

Elhangzott, hogy a hétvégi nyitótornán a londoni olimpiára címvédőként készülő magyar válogatott néhány tagja is jelen lesz, és Kemény Dénes szövetségi kapitány külön engedélyével bemutatómeccset játszik.

Kásás Tamás elmondta, örömmel vállalta a fővédnökséget, és méltatta a strandpólót, mint a normál vízilabda olyan változatát, amelyet kifejezetten nyárra találtak ki.

A strandvízilabdát 11x15 méteres kispályán játsszák, egy-egy csapatot egy kapus és három, bármikor cserélhető mezőnyjátékos alkot. A játék rendkívül pörgős, nem időre megy egy-egy mérkőzés, hanem - mint a teniszben - szetteket kell nyerni.