Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Lemondott a horvát vízilabda-kapitány

2012.09.14. 14:29Lemondott tisztéről Ratko Rudic, a horvát férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki az irányításával Londonban olimpiai bajnoki címet szerzett válogatott sportigazgatójaként folytatja a munkát.

A pénteki horvát lapjelentések szerint csütörtökön, Zágrábban sajtótájékoztatóján közölték, hogy minden idők legeredményesebb sportági szakvezetője megválik a kapitányi poszttól. Ezt már az olimpiai játékok előtt eldöntötte, csak a bejelentéssel meg akarták várni az olimpia végét, hogy ne befolyásolják esetleg negatív irányban a londoni szereplést.

A média kiemelte, hogy a most 64 esztendős Rudic évtizedek óta szolgálja a sportágat, előbb játékosként, majd szövetségi kapitányként, mindkét minőségében nagy sikerrel. Pólósként Eb-érmek mellett olimpiai ezüstig jutott, szakvezetőként pedig négyszer győzött olimpián aktuális csapataival: kétszer - 1984-ben és 1988-ban - Jugoszlávia legjobbjaival, egyszer - 1992-ben - Olaszország együttesével, s most augusztusban, Londonban Horvátország válogatottjával. Emellett csapataival három-három világ- és Európa-bajnokságot is nyert.