Világliga: Székesfehérváron lesz a magyar-olasz

2012.10.04. 15:18

Székesfehérvár lesz a házigazdája a Magyarország-Olaszország férfi vízilabda-mérkőzésnek, amelyet a két válogatott a Világliga-selejtezőben vív egymással november 3-án. Az időpont már korábban adott volt, a helyszínről csak most döntött a hazai szövetség. A Vl-meccsnek a Csitáry uszoda ad otthont, amelyben idén januárban - zsúfolásig telt nézőtér előtt - a Volvo Kupáért kiírt nemzetközi tornát is lebonyolították.

A selejtezők október 31-én kezdődnek meg a Világligában, amelynek küzdelmeibe - hosszabb szünet után - a magyar férfi válogatott ismét bekapcsolódott. Európából 11 vagy - ha Macedónia is indul - 12 csapat indul. A három csoport közül a C-ben szerepel Magyarország, továbbá a világbajnok, Londonban olimpiai ezüstérmes olasz, a legutóbbi nyári játékokon szintén szerepelt román, valamint a manapság gyenge orosz válogatott.

A magyar csapat október utolsó napján, Romániában kezdi meg a selejtezősorozatot. E két meccsen megbízott szövetségi kapitányként Benedek Tibor - és segítője, Mátéfalvy Csaba - ül majd a magyar kispadon, munkájukat Kemény Dénes tervei alapján végzik, akinek a kapitányi szerződése december 31-én jár le. Benedek, aki az egyik legesélyesebb jelölt a megüresedő szakvezetői posztra, az utóbbi két évben másodedzőként dolgozott Kemény mellett. 

A magyar együttes teljes Vl-selejtezős menetrendje:
2012:
október 31.: Románia-Magyarország
november 3.: Magyarország-Olaszország
2013:
január 30.: Oroszország-Magyarország
február 2.: Magyarország-Románia
március 27.: Olaszország-Magyarország
március 30.: Magyarország-Oroszország