A Debrecen és a Szolnok is csoportelső

2012.10.21. 13:29

A házigazda DVSE hibátlan mérleggel, minden mérkőzését megnyerve végzett az első helyen a férfi vízilabda Eurokupa debreceni selejtezőcsoportjában. Hasonlóképpen százszázalékos teljesítménnyel jutott be a legjobb nyolc közé a második számú európai pólós klubsorozatban a Szolnok, amely ugyancsak csoportgyőztesként zárt vasárnap a franciaországi selejtezőcsoportban, így a két magyar együttes a negyeddöntőben nem kerülhet szembe egymással.

Eurokupa, 2. selejtezőkör, B csoport

Debreceni VSE-Enka (török) 19-3 (3-2, 6-1, 5-0, 5-0)

A másik debreceni mérkőzésen:  Amersfoort (holland)-DEAC 16-12 (5-4, 4-1, 3-2, 4-5)

A magyar másodosztályban szereplő, s a tornától az utolsó pillanatban visszalépett svéd Järfälla helyére beugró DEAC meccsei nem számítottak be az esemény hivatalos programjába. A DVSE mellett második helyezettként a spanyol CN Mataro jutott még tovább a magyarországi selejtezőből.

Eurokupa, 2. selejtezőkör, C csoport, Nizza

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP - Nice (francia) 10-7 (3-2, 2-2, 3-1, 2-2)

Mohi Zoltán klubelnök arról tájékoztatta az MTI-t, hogy együttesüket a zárónapi összecsapáson a házigazdák csapata sem tudta megállítani, a Szolnok végig vezetve, biztosan nyert többek között a négyszer is eredményes olimpiai bajnok, Hosnyánszky Norbert kiemelkedő teljesítményének köszönhetően. A csoportból a magyar gárda mellett a Nice folytathatja az Eurokupa legjobb nyolc együttese között.