Kemény Dénes indul az elnökségért

2012.12.15. 08:33

Kemény Dénes elfogadta az egyik vezető magyar klub felkérését, elvállalta a jelölést a Magyar Vízilabda Szövetség elnöki posztjára - írta a vlv.hu. A válogatott korábbi sikeredzőjének indulására lehetett számítani, de hivatalosan csak most erősítette meg szándékát, hogy indul a vasárnapi tisztújító közgyűlésen az elnöki posztért.

„A klubok többsége jelezte, szeretné, ha elnökként folytatnám a munkámat a magyar vízilabdasport érdekében. Volt ajánlatom Ausztráliából és máshonnan is, foglalkoztatott rendszeres vezetői coachingok tartásának lehetősége, és azt sem titkoltam, hogy eredeti szakmám, az állatorvoslás terén is találhattam élvezetes elfoglaltságot. Természetesen nem hagyott nyugodni az a lehetőség, hogy most más poszton, más szinten folytathatom azt, amit eddig csináltam, a győzelem, a siker hajszolását. Érzelmileg sokat jelentett, hogy akik velem tudták, akarták elképzelni a jövőt, ezt érzékletesen tudatták velem és ez erőt adott" – nyilatkozta a férfi válogatott honlapjának.

Kemény úgy tudja, a kétszeres olimpiai bajnok kapus, Gergely István lehet a vetélytársa a vasárnapi közgyűlésen. Gergelyt vélhetően több tekintélyes egyesület, a BVSC, az Eger valamint a Honvéd  támogatja.

A háromszoros olimpiai bajnok tréner elnöki programjáról is beszélt. „Elsősorban az utánpótlás kérdését szeretném sokkal magasabb szintre helyezni a fontossági skálán. Új, egységes rendszer kialakítását tervezem a tehetséggondozásban. Nagyon fontos a sportági marketing erősítése, ebben sok lehetőség van, különösen a női szakág területén, mert valljuk be: eddig a lányok az eredményekhez képest eléggé homályban maradtak.".