Nem értem Keményt az ellene összeállókról

2012.12.20. 12:29

Nincs értelme, hogy Kemény Dénes a győzelmén rágódjon, ahogy nekem sem kell a kudarcon - véli a pólóelnöki szavazáson szerinte egygólos vereséget szenvedő Gergely István, aki az eddigi elnök, Martin György viselkedését tartja érthetetlennek. A vízilabdakapus a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: céljaik egybevágnak, ő pedig megpróbálja támogatóit tovább képviselni az elnökségben, továbbra is véd a Honvédban és a pályázatok alapján támogatja a szövetségi kapitány személyét.

„Nem az én programomat kell az új elnökségben erősítenem, átvinnem, hisz bízhatok abban: Kemény Dénesnek is megvannak a maga elképzelései a sportág jövőjéről. Támogatnunk kell őt, javaslatokat tenni, de a vezér az elnök. Dénesnek nehéz dolga lesz, mínusz 100 millióról indulunk, küzdenünk kell a szponzorokért. Támogatnunk kell egymást: másfél hónapja mondom én is utánpótlástól női szakágig azt, amit Dénes is a megválasztásakor, tehát nagyon egybevágnak a céljaink” - mondta a választáson 133-108-ra veszítő Gergely István.

Az alulmaradt elnökjelölt válaszolt arra is, ő gyűjtötte-e össze a Kemény-ellenes tábort: „Másként látjuk az elnökválasztási szavazás motivációit Dénessel. Ha most csalódott lennék a vereségem miatt, én is találnék okokat arra, ki miért és hova szavazott. A győztesnek nem azzal kéne foglalkoznia, miért nyert, az egygólos győzelmet sem kell magyarázni. Nem értem Kemény nyilatkozatát az ellene összeállókról, de szerintem erre most nincs is idő.  Nem állt szándékomban generációs üggyé, birkózássá tenni ezt a tisztújítást, főleg nem Dénes ellen. A legfontosabb most, hogy a póló maga nyerjen.”

„Sportemberként tudom, hogy kár rágódni a vereségen, ha már túlvagyunk rajta. Úgy indultam neki az elnökválasztásnak, hogy bármi lehet belőle. Habár Kemény Dénes csak a végén jelentette be, hogy vállalja, én számoltam az indulásával. Vele szemben bárkinek nehéz dolga lett volna, úgyhogy örülök, hogy ennyi embert meg tudtam mozgatni, és csak egy klubnyi szavazattal maradtam le mögötte. Ez szoros, mondhatni egygólos vereség volt, viszont nekem megvan az időm rá, hogy ezt egygólos győzelemre fordítsam akár a közeljövőben, akár később. Elnökségi tagságom nem azt jelenti, hogy meg lehet pihenni, lesz munkám bőven, a bennem korábban megbízókat továbbra is motiválnom kell a vízilabda általunk elképzelt jobb irányokba történő elmozdításáért” - jelezte Gergely.

Arra a kérdésre, végül ki mellé állt az eredetileg vele párban indulni szándékozó Martin György eddigi elnök, Gergely azt válaszolta: „Nagyon örülnék, ha sikerülne meghívni ide és megkérdezni őt erről, meghallgatnám a magyarázatait. Amit a volt elnök úr véghezvitt a mostani választások során, azt én nem tudom értelmezni, nem tudom hova tenni. Bízom benne, hogy megvolt benne a vízilabdát szolgáló indíttatás, de én ezt egyelőre még nem találtam meg a lépéseiben. Ugyanakkor ezt az ügyet is lezártnak tekintem.”

„Hogy valódi verseny lesz-e a szövetségi kapitányi posztért? A közvélemény valóban Benedek-hangulatot alakított ki, Tibi ült is már a kispadon, eddig veretlen. Nem tudom, hány jelentkező lesz, Vincze Balázs is jó edző, de neki nyilatkoznia kellene, hogy nyerés esetén lemondana-e a szegedi kispadról. Én a pályázataik tartalma alapján döntök majd” - vélekedett a kapitánykérdésről.

„Segítek a Honvédnál a klubvezetésben, az egyesületnél elnökségi tag vagyok, de folytatom a vízilabdát is a medencében, ragaszkodom hozzá. Amíg a csapat és a szakvezetés ragaszkodik hozzám, addig pólózni fogok, nem akarom most hirtelen abbahagyni a vízilabdát” - mondta saját jövőjéről a kapus.