Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Negyedik az Eger a női vízilabda Bajnokok Kupájában

2013.04.27. 18:29

Kikapott a bronzmeccsen az Eger hazai medencében játszó női vízilabdacsapata a Bajnokok Kupája Final Fourjának szombati helyosztóján, így negyedik lett a négyes fináléban.

Eredmény, Bajnokok Kupája, Final Four, a 3. helyért:  Vouliagmeni (görög) - ZF-Eger 13-10 (6-4, 1-3, 1-1, 5-2). A magyar góldobók: Antal 5, Keszthelyi 4, Somhegyi 1

A Bitskey Aladár uszodában rendezett kisdöntőben csak az elején, egyszer vezetett az Eger, a görögök gyorsan egyenlítettek (1-1). A folytatásban már rendre náluk volt az előny, hol egy, hol két góllal ők álltak jobban. Olykor beérte ugyan riválisát a magyar bajnok, az egál állásokat követően azonban képtelen volt előnyhöz jutni. Egészen 8-8-ig tartott ez az állapot, amikor a görögök még magasabb fokozatba kapcsoltak, és elléptek 12-8-ra. Innen már nem volt visszaút, a Vuliagmeni magabiztosan szerezte meg a Final Four harmadik helyét, az Egernek be kellett érnie a negyedik pozícióval.

A magyar válogatott erősségét, Szűcs Gabriellát is a soraiban tudó spanyol Sabadell nyerte a női vízilabda Bajnokok Kupáját, miután az egri Final Four döntőjében két góllal győzött az orosz Kirisi ellen. Szűcs kétszer is betalált a rivális kapujába.

Sabadell (spanyol)-Kirisi (orosz) 13-11 (4-2, 5-2, 1-4, 3-3)