Kóbor kutyák kapják Kásás honoráriumát

2013.06.13. 14:32

„Vannak pillanatok, amikor elgyengülök, és arra gondolok, ha most emberelőnyben a kapufánál lennék, akkor be is húznám a labdát, de egyáltalán nem ez a jellemző” – mondta a pályafutását a londoni olimpián befejező háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás.

Ő lesz a XIV. strandvízilabda-bajnokság fővédnöke, és "ha kedvem támad, ezt az előttem lévő szép sárga labdát a kezembe veszem majd, amit az előző bő fél évben nem tettem meg.”

Azt egyelőre nem mondta el, mennyit lesz vízben, egyébként tavaly augusztus óta először. A társai mindenesetre benevezték, mi több, már a gatyaméretét is leadták.

Kásás élvezi a semmittevést, mert mindenre van ideje, amire eddig húsz éven át nem volt, és 14 év olaszországi légióskodás után ezt meg is teheti, keresett annyit.

„Nem kell nagy dolgokra gondolni, csupán teljesen emberiekre. Pihenek, ha úszom, nem megy fel a pulzusom, mert csak saját megelégedésemre teszem. Szintidő nélkül, csak azért, mert jólesik. Ilyen régebben azért nem volt, most pótolom. Azt már érzem a bőrömön, hogy nem is olyan könnyű a rendszertelenség, és hogy ugyan az utolsó éveimben már sokszor szenvedtem, ha edzésre kellett járnom, de azért az egy kiváló élet volt. A döntésemmel a saját lábam alól húztam ki a biztos talajt, de így volt jó."

„Előre nem látható dolgok várnak rám a nyáron is, spontán szerveződőek. Megható, hogy mennyien érdeklődnek, mi lesz most velem, de tényleg nem tudom. Nem titkolózom, nem tudom. Vannak előrehaladott dolgok, de nem fixek, ezért inkább nem mondom. Az biztos, hogy a wimbledoni férfi döntőre van két jegyem, az is, hogy utána visszamegyek Amerikába és gyerekekkel foglalkozom majd egy héten kétszer vagy háromszor Los Angelesben, Adam Wright barátomnál, aki ellenfelünk volt a pekingi olimpiai döntőben. Az is lehet, hogy felbukkanok majd az amerikai teniszbajnokságon. Addig is kieresztem a gőzt, és pótolom, ami az élsport miatt elmaradt.”

Az Indexnek kifejtette, hogy életrajzi könyvéért még nem kapta meg a honoráriumot, de azt már biztosan tudja, hogy karitatív célokra fogja költeni.

„Az Országos Állatvédőrség Alapítvány számíthat majd rám. De emberek is. Sajnos konkrétabb dolgot egyelőre még nem tudok.”

A felvetésre, hogy egy ilyen sikeres pályafutás – nem létezik olyan kupa, vagy aranyérem, amit ne nyert volna meg – után, hogyan szeretné, ha bemutatnák, így válaszolt.

„Exvízilabdázó. Á, nem jó. Életművész. Nem, nem, az sem jó. Inkább legyek egyszerűen csak ember. Értem a kérdést, jó kérdés is, de jobb gondolat nem jut eszembe” – mondta széles mosollyal.

A válogatott mérkőzéseit természetesen figyelemmel követi, és a nyár legnagyobb buliján, a strandpóló Széchenyi Fürdőbeli első fordulóján láthatjuk június 21-én.