Vezérét veszítette a pólóválogatott

2013.06.18. 13:30

Varga Dániel volt a Világligában ezüstérmes magyar férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya a múlt héten, de megsérült az ujja a szerbek ellen elveszített 12-7-es döntőben. Szakításos törése lett.

"Varga Dániel középső ujjának körömpercéből kiszakadt egy nagy darab, ezt hívjuk szakításos törésnek. Vélhetően az ujj nyújtóizma szakította ki. Szerdán megoperáljuk, majd 3-4 hét rögzítés következik" - mondta a csapat orvosa, Gábor Antal.

Varga teljes felépülése két teljes hónapot is igénybe vehet. Jó hír ugyanakkor, hogy Gór-Nagynak egy csavarással csak megrándítani tudták a szerbek a hüvelykujját, ő kisebb pihenés után csatlakozhat a kerethez.

A csapatkapitány kiválása igen érzékenyen érinti az egy hónap múlva kezdődő világbajnokságra készülő csapatot.

"Kedd reggelig bíztunk benne, hogy nincs nagy gond, és reméltük, hogy legalább, ha labda nélkül is, de tud velünk edzeni, és a vb-re rendbe jön az ujja. Sok szakmai kérdést felvet a kiválása, hiszen megüresedett a rossz kéz-pozíció, változtatni kell a szerkezeten. A pótlására megoldást kell találnunk, vagy legalább arra a posztra, ahonnan átkerül valaki az ő oldalára. Ráadásul fél éve Dani a csapatkapitány, így duplán fájó a kiesése” – mondta Benedek Tibor a szövetség hivatalos honlapján, aki már a sérülés után közvetlenül tudta, nem szabad ismét medencébe engedni Vargát.

„Sejtettem, hogy nagy a baj. De ő profi maradt ekkor is, és vissza akart szállni a meccsbe. Én nem engedtem, és jól döntöttem. A hátralévő két negyedben próbáltuk kezelni a helyzetet, de majd a következő hetekben lesz meg a végleges megoldás” - magyarázta Benedek.

Varga a sérülés és az előzetesen megállapított felépülési idő ellenére bízik abban, hogy mégis a medencéből és nem csak a partról segítheti társait: „Optimista vagyok, minden majd a műtét után dől el. Nagyon remélem, hogy mégis ott lehetek majd a világbajnokságon.”