A világbajnokkal nem bírt a pólóválogatott

2013.06.29. 11:28

A magyar férfi vízilabda-válogatott a montenegróiakat (8-6) és a szerbeket (10-8) legyőzte pénteken, a szombati első meccsen a világbajnoki címvédő olaszok kétgólos vereséget mértek Benedek Tibor csapatára a görögországi Szamarcidisz Kupán.

A vlv.hu helyszíni tudósítása szerint az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert lőtte a meccs első gólját (1-0), utána két olasz találat következett. A center Hárai Balázs egyenlített (2-2), a vezetést is visszavehettük volna, ha Szivós Márton nem ront büntetőt, ehelyett 4-2-es olasz előnynél jött a nagyszünet.

A harmadik negyedben Varga Dénes ötméteresével és Tóth Márton szép góljával 4-4 lett. Emberelőnyből azonban az olaszok is eredményesek voltak, kétszer is. Az utolsó negyedben nem volt gól, így az olaszok 6-4-re nyertek.

Benedek Tibor: "Nagyon jó mérkőzést játszottunk, természetesen a hibákkal együtt. Teljes mértékben meg voltam elégedve a csapat munkájával. Az azért látszik, hogy ez már a harmadik mérkőzésünk volt itt, ráadásul reggel. Az olaszok eddig egy meccsel kevesebbet játszottak, annyival jobb erőben is voltak. A fáradtság rovására írom, hogy csak négy gólt tudtunk lőni, illetőleg nyilván jó kapusuk van, akitől azért nem szabad ennyire megijedni. A fejlődési lehetőségeink óriásiak."

Még szombaton újból vízbe száll a magyar válogatott: este nyolc órától a házigazda görögök következnek.

Eredmény

Olaszország-Magyarország 6-4 (2-1, 2-1, 2-2, 0-0)
a magyar góldobók:  Hosnyánszky, Hárai, Varga Dénes, Tóth M. 1-1