Benedek: Egy bajnok kiesett, egy megvan

2013.07.09. 09:17

A barcelonai világbajnokság előtt két héttel keretet hirdetett Benedek Tibor, a férfi vízilabdázók szövetségi kapitánya.

Korábban úgy látszott, Varga Dániel ujjsérülése nem jön rendbe a rajtig, de a csapatkapitány már tudja fogni a labdát a műtéte után, ezért Benedek értelemszerűen beválogatta őt. Váratlanul érintette viszont, hogy Kis Gábor fájdalmai miatt nem tud rendelkezésre állni.

„Dani sérülése javult annyit, hogy nagyjából biztosra mondható, az első barcelonai mérkőzésen már tud labdát fogni, nem lesznek fájdalmai. Lesz három meccse, hogy belelendüljön, ő van annyira rutinos játékos, hogy ez ne okozzon neki gondot” – mondta a kapitány a szövetség honlapján.

Az olimpiai bajnok center, Kis Gáborról így formált véleményt. „Mindenki érdekében bízom abban, hogy tényleg nem volt más megoldás. A nyárnak egyébként azért indultunk neki három jó centerrel, mert ezen a poszton bármi megtörténhet, azaz ha valaki ki is esik, akkor se legyünk gondban. Nem is vagyunk: Bedő Krisztián már a Világliga-döntőben is bizonyította, lehet rá számítani, így a világbajnokságra már tapasztalatokkal felvértezve utazhat.”

A hétvégi Vodafone Kupán Németország, Montenegró és Görögország az ellenfél. A világbajnokságon Kína, Szerbia valamint Ausztrália. A csoportmeccsek után nincs kieső, valamennyi válogatott megkezdheti az egyenes kieséses szakaszt. Ha a magyarok megnyerik csoportjukat, akkor vélhetően a kazahokkal mérkőznek a nyolc közé jutásért, ha nem nyerik meg, akkor valószínűleg a német-román párból kap ellenfelet.

A világbajnoki keret:

Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila

Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Vámos Márton, Madaras Norbert, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Bátori Bence.