Edina
-12 °C
-3 °C

Nehéz világligacsoportban a Benedek-válogatott

2013.09.26. 16:53

A világbajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott nehezebb, míg a vb-harmadik női együttes könnyebb csoportba kapott besorolást a világliga 2013/14-es idényében.

Benedek Tibor csapata az olimpiai bajnok Horvátországgal, valamint Görögországgal alkot hármas csoportot, míg Merész András tanítványai szintén a görögökkel, illetve az olaszokkal játszanak.

„Nagyon kemény csoportba kerültünk" – nyilatkozott a vlv.hu-nak Benedek. – Ugyanolyan nehéz lesz innen a továbbjutás, mint tavaly, amikor a világbajnok olaszokkal küzdöttünk – vagy még nehezebb. Annak sem örülök, hogy csak négy meccset játszhatunk a csoportkörben, jobb lett volna négyes csoportba kerülni, hogy több tétmérkőzésen fejlődhessünk. Amennyiben nem sikerülne a továbbjutást jelentő első helyen végezni, akkor kicsit átalakul a nyári program és gondoskodni kell a részvételről egy olyan tornán, amelynek nehézsége felér a világliga szuperdöntőjével."

A férfiaknál a csoportokban oda-vissza játszik mindenki mindenkivel. Minden csoportból csak az első helyezett jut a világliga szuperdöntőjébe, amelyet 2014. június 17. és 22. között rendeznek Dubajban.

A nőknél az első kettő jut tovább, a finálét várhatóan június 10. és 15. között bonyolítják le Kínában.

A csoportbeosztás:

európai csoportselejtezők:

férfiak:

A csoport:
Szerbia, Oroszország, Románia

B csoport:
MAGYARORSZÁG, Horvátország, Görögország

C csoport:
Montenegró, Németország, Olaszország, Szlovákia

nők:

A csoport:
Spanyolország, Nagy-Britannia, Oroszország

B csoport:
MAGYARORSZÁG, Görögország, Olaszország