Varga Dénes: Abból tudtam, hogy gól, hogy nem vertek agyon a víz alatt

2014.01.17. 16:09

A férfi vízilabda-válogatott kedden ötméteresekkel verte Horvátországot világliga-csoportmeccsen. A magyar csapat a rendes játékidőben szinte az utolsó pillanatig hátrányban volt, de ekkor a két Varga, Dániel és Dénes zseniális összjátékának köszönhetően meglett a döntetlen.

A mérkőzést egyetlen tévé sem közvetítette, de most a vlv.hu facebook oldalán közétettek egy lelátóról készített felvételt, amin rajta van az egyenlítő gól.

Négy másodperc volt már csak hátra, 6-5-ös horvát vezetésnél, amikor a hátul lévő Varga Dániel a kapu elé úszó Varga Déneshez passzolt, aki a labdát le sem stoppolva húzásból szerzett gólt úgy, hogy a védők egyből lenyomták a víz alá.

Varga Dénes húzása a horvátokat is elintézte

„Nem is voltam már a víz fölött, mikor elhagyta a kezem a labda. Abból tudtam, hogy gól, hogy nem vertek agyon a víz alatt, mindenki megállt" – mondta Varga Dénes.

A húzásból szerzett gólok már szinte a védjegyévé váltak, a barcelonai világbajnokságon is egy ilyennel verte Magyarország 11-10 a horvátokat az elődöntőben. A passz, akkor is Varga Dánieltől érkezett. A múlt héten pedig a Bajnokok Ligájában szerzett hasonló gólt a Pro Recco ellen.