Kirúgták Gerendást az Egerből

2014.01.31. 23:08

Az Egri Vízilabda Klub elnöksége menesztette Gerendás Györgyöt a ZF Eger vezetőedzői posztjáról. A klub honlapján olvasható indoklás szerint Gerendás ugyan elévülhetetlen érdemeket szerzett az elmúlt tíz évben az egri vízilabda felemelkedésében, melyet a bajnoki címek, a kupagyőzelmek bizonyítanak, „de a Bajnokok Ligájában az elmúlt néhány szezonban nem volt képes hozni a csapat azt az eredményt, amit az egri közvélemény, a magyar vízilabdabarátok joggal elvárhattak."

A spanyol Barcelonetával szemben december 4-én, hazai medencében elért 5-11-et is nehezen emésztette meg a közönség, a Primorje Rijekától szerdán idegenben elszenvedett 20-7-es vereség azonban „letaglózó volt" az egrieknek. Mint írták, ez vezetett az edző felmentéséhez, nem sokkal szerződése lejárta előtt.

Az elnökségi határozat értelmében az ob I alapszakaszának rangadóján, a Szolnok elleni, szombat esti mérkőzésen már Dabrowski Norbert a csapat eddigi másodedzője veszi át az irányítást. Gerendás távozása valójában huszonkét évet zár le, mivel már 1992-től 2004-ig az egri csapat jogelődjének, a BVSC-nek volt az edzője.