Az olimpiai bajnok Vasas-vízilabdázó akkorát kapott, hogy eltört a szemüregcsontja

2014.03.04. 16:07

A Lactiv-VasasPlaket felnőtt férfi vízilabdacsapatának vezetősége levélben fordult a Magyar Vízilabda Szövetséghez, kérik a szombaton lejátszott Debrecen–Vasason történtek kivizsgálását, írja a vasassc.hu.

Steinmetzet a 91. másodpercben ütötte ki egykori csapattársa, Vindisch Ferenc, Athén olimpiai bajnoka azonnal elhagyta a medencét. Később visszaállt, végigjátszotta a meccset, de sérülése nyolc napon túl gyógyul, egy hétig vízbe sem mehet. Fáj és érzékeny a szemgolyója, de a kettős látása már megszűnt. Vindisch úgy nyilatkozott, hogy nem volt szándékos az ütés.

DVSE - Lactiv-VasasPlaket mérkőzés

„Csapatunk két játékosa is súlyos sérülést szenvedett az első negyedben. Dr. Steinmetz Ádámot orbita (szemüregcsont)-töréssel kezelik, még nem tudni, hogy sérülése maradandó egészségkárosodással jár vagy sem. Takács Bálint jobb szeme alatt pedig három öltéssel kellett összevarrni a bőrt."

„Mindkét sérülés az ellenfél szándékos ütése nyomán keletkezett, a Vasas vízilabda-szakosztálya nem érti, hogy a játékvezetők, illetve az ellenőr miért nem a szabályok szerint járt el. A Steinmetz Ádám ellen vétkező játékost végleges cserés kiállítással sújtották, holott a szabályok szerint 4 perces fegyelmi kiállítással kellett volna büntetni. A Takács Bálintot kiütő debreceni játékos tette következmények nélkül maradt."

Mindkét ütés az első negyedben történt, a Vasas szerint a játékvezetői tévedés döntően befolyásolta a végeredményt, a hazaiak 10-9-es győzelmét. „A történtek jelentősen hátráltatják a Vasas további jó szereplését, hiszen olimpiai bajnok centerünk minimum másfél hónapig harcképtelen marad, míg védőjátékosunkra is hozzávetőleg egyhetes kihagyás vár."