Erzsébet
1 °C
4 °C

Az olimpiai bajnok Vasas-vízilabdázó akkorát kapott, hogy eltört a szemüregcsontja

2014.03.04. 16:07

A Lactiv-VasasPlaket felnőtt férfi vízilabdacsapatának vezetősége levélben fordult a Magyar Vízilabda Szövetséghez, kérik a szombaton lejátszott Debrecen–Vasason történtek kivizsgálását, írja a vasassc.hu.

Steinmetzet a 91. másodpercben ütötte ki egykori csapattársa, Vindisch Ferenc, Athén olimpiai bajnoka azonnal elhagyta a medencét. Később visszaállt, végigjátszotta a meccset, de sérülése nyolc napon túl gyógyul, egy hétig vízbe sem mehet. Fáj és érzékeny a szemgolyója, de a kettős látása már megszűnt. Vindisch úgy nyilatkozott, hogy nem volt szándékos az ütés.

„Csapatunk két játékosa is súlyos sérülést szenvedett az első negyedben. Dr. Steinmetz Ádámot orbita (szemüregcsont)-töréssel kezelik, még nem tudni, hogy sérülése maradandó egészségkárosodással jár vagy sem. Takács Bálint jobb szeme alatt pedig három öltéssel kellett összevarrni a bőrt."

„Mindkét sérülés az ellenfél szándékos ütése nyomán keletkezett, a Vasas vízilabda-szakosztálya nem érti, hogy a játékvezetők, illetve az ellenőr miért nem a szabályok szerint járt el. A Steinmetz Ádám ellen vétkező játékost végleges cserés kiállítással sújtották, holott a szabályok szerint 4 perces fegyelmi kiállítással kellett volna büntetni. A Takács Bálintot kiütő debreceni játékos tette következmények nélkül maradt."

Mindkét ütés az első negyedben történt, a Vasas szerint a játékvezetői tévedés döntően befolyásolta a végeredményt, a hazaiak 10-9-es győzelmét. „A történtek jelentősen hátráltatják a Vasas további jó szereplését, hiszen olimpiai bajnok centerünk minimum másfél hónapig harcképtelen marad, míg védőjátékosunkra is hozzávetőleg egyhetes kihagyás vár."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?