Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Féléves eltiltás a törésért

2014.03.07. 19:00

Amint megírtuk, súlyos következményei voltak a Debrecen - Vasas-meccsen történteknek. Steinmetz Ádámot a 91. másodpercben kiütötte egykori csapattársa, Vindisch Ferenc. Szemüregcsont-sérülést szenvedett. Takács Bálintnak a szemöldöke szakadt fel. A Vasas a Magyar Vízilabda Szövetség illetékes bizottságához fordult, pénteken megszületett az ítélet. Szasa Misicset három mérkőzésre eltiltották, a Steinmetzet megütő Vindisch Ferencet azonnal végrehajtandó, minden bajnoki és kupamérkőzést érintő, hat hónapos eltiltással büntette.

Dr. Vezsenyi Péter, a Fegyelmi Bizottság elnöke megindokolta a döntéseket:

„Mindkét játékos esetében megállapítható volt a szándékos ütés, de az ítéletek meghozatalakor figyelembe vettünk minden rendelkezésre álló körülményt. Vindisch Ferenc mozdulatát követően nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülés következett be, egy speciális játékhelyzetben, így a hat hónapos eltiltást ez indokolja. Ezt a büntetést azonnal, a mai nappal meg kell kezdenie, a fellebbezési lehetőség nem érinti a végrehajtást. Természetesen élhet a fellebbezés lehetőségével, a másodfokú bizottság dönt majd ebben az esetben. Sasa Misic esetében nem lép azonnal életbe az eltiltás, ő is fellebbezhet, és ha a jogerős határozat megszületik, azt követően lép életbe a büntetés” – mondta.

A bizottság ülésén Sasa Misic egyébként nem jelent meg, de a rendelkezésre álló anyagok, valamint az ellenőri jelentés szilárd alapot jelentett a döntés meghozatalában. A Fegyelmi Bizottság meghallgatta Steinmetz Ádám és Vindisch Ferenc véleményét is, szembesítette a két játékost, és ezt követően hozta meg határozatét. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!