no

Magyar vízipólósnő járt Obamánál

2014.03.13. 14:02

A magyar női vízilabda-válogatott kapusa, Bolonyai Flóra a Fehér Házban járt, és az Egyesült Államok elnökével, Barack Obamával fotózkodott.

Az amerikai elnök rendszeresen meghívja magához a különböző sportágak bajnokcsapatait, hétfőn a University of Southern Californa férfi és női csapata járt nála. 2013-ban ők lettek a póló egyetemi bajnokai.

obama
Fotó: Waterpolo.hu

Bolonyai Flóra éppen Obama mellé került a fotózáson. Élményeiről a Waterpolo.hu-nak beszélt. „Péntek délután tudtuk meg, hogy meghívták a csapatot a Fehér Házba, úgyhogy az egész út nagyon hirtelen történt. Vasárnap este indultunk, hétfő hajnalban érkeztünk DC-be, és hétfő este már jöttünk is haza Los Angelesbe. A Fehér Házban hétfő délután jártunk, más 2013-as bajnokcsapatokkal együtt. A nagyon alapos biztonsági átvizsgálás után körbenézhettünk az épület egyik szárnyában, utána pedig minden csapat elvonult egy előre kijelölt terembe, ahol aztán a képet készítették Obamával."

President Obama Honors 2012-2013 NCAA Division 1 Champions

 „Az elnök amúgy nagyon közvetlen és barátságos volt, mindenkivel kezet fogott, és azt mondta a csapatnak, hogy ő is pólózott fél évig, de túl nehéz volt, úgyhogy abbahagyta. A képek elkészítése után az összes sportoló a Fehér Ház kertjében gyűlt össze, ahol Obama rövid beszédben köszöntött minket, hangsúlyozva, hogy az egyetemista sportolók fontos értékeket képviselnek. Mindenképpen különleges élmény volt!"

És még egy magyar!

Csütörtök délután kaptuk a hírt, hogy nemrégiben egy másik magyar nő is a Fehér Házba látogatott, és szintén találkozott Obama elnökkel. Vörös Györe Szilvia vivóedzőnő a Princeton Egyetem vívócsapatának tagjaként vizitálhatott a világ legnagyobb hatalmú emberénél, hasonló okból, mint Bolonyai Flóra.