Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar vízipólósnő járt Obamánál

2014.03.13. 14:02

A magyar női vízilabda-válogatott kapusa, Bolonyai Flóra a Fehér Házban járt, és az Egyesült Államok elnökével, Barack Obamával fotózkodott.

Az amerikai elnök rendszeresen meghívja magához a különböző sportágak bajnokcsapatait, hétfőn a University of Southern Californa férfi és női csapata járt nála. 2013-ban ők lettek a póló egyetemi bajnokai.

obama
Fotó: Waterpolo.hu

Bolonyai Flóra éppen Obama mellé került a fotózáson. Élményeiről a Waterpolo.hu-nak beszélt. „Péntek délután tudtuk meg, hogy meghívták a csapatot a Fehér Házba, úgyhogy az egész út nagyon hirtelen történt. Vasárnap este indultunk, hétfő hajnalban érkeztünk DC-be, és hétfő este már jöttünk is haza Los Angelesbe. A Fehér Házban hétfő délután jártunk, más 2013-as bajnokcsapatokkal együtt. A nagyon alapos biztonsági átvizsgálás után körbenézhettünk az épület egyik szárnyában, utána pedig minden csapat elvonult egy előre kijelölt terembe, ahol aztán a képet készítették Obamával."

 „Az elnök amúgy nagyon közvetlen és barátságos volt, mindenkivel kezet fogott, és azt mondta a csapatnak, hogy ő is pólózott fél évig, de túl nehéz volt, úgyhogy abbahagyta. A képek elkészítése után az összes sportoló a Fehér Ház kertjében gyűlt össze, ahol Obama rövid beszédben köszöntött minket, hangsúlyozva, hogy az egyetemista sportolók fontos értékeket képviselnek. Mindenképpen különleges élmény volt!"

És még egy magyar!

Csütörtök délután kaptuk a hírt, hogy nemrégiben egy másik magyar nő is a Fehér Házba látogatott, és szintén találkozott Obama elnökkel. Vörös Györe Szilvia vivóedzőnő a Princeton Egyetem vívócsapatának tagjaként vizitálhatott a világ legnagyobb hatalmú emberénél, hasonló okból, mint Bolonyai Flóra.