Hatezren tombolhatnak a szigeti póló-Eb-n

2014.04.04. 14:17

A nyári budapesti vízilabda Európa-bajnokság belépőinek több mint a fele kelt el eddig - írta az MTI. 

A rajt előtt száz nappal Nemcsik Balázs, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója, egyben a szövetség főtitkára elmondta: hétfőn az online jegyértékesítés újabb szakasza kezdődik, amikor több ezer belépő találhat gazdára. Hozzátette: már eddig is sokan jelentkeztek, de további önkénteseket is várnak.

A margitszigeti Hajós uszodában és környékén javában zajlanak a munkálatok, az összesen hatezer embert befogadó nézőtér, a lelátók és az uszodatér mellett például a sportszálló is megújul. Az Eb-re való felkészülésben ott tartanak, ahol éppen tartani kell.

Benedek Tibor, a világbajnoki címvédő férfi válogatott szövetségi kapitánya kifejtette, nagy a felelősség, hogy jól szerepeljenek a július 14. és 27. közötti Eb-n. 

"Elsődleges cél, hogy jó vagy rossz játékkal, de nyerjük meg minden meccsünket" - jelentette ki. Természetesen már a spanyolok elleni nyitómérkőzésen is győzni akar. Előző nap lesz a futball-vb döntője, azt még nem tudja, hol fogják nézni.

Csapata a budapesti Európa-bajnokságra gyakorlatilag a világligával kezdte meg felkészülését, ennek lezárása lesz a jövő keddi, pécsi meccs, amikor az olimpiai bajnok horvátokkal mérkőznek.

Mivel a csoportelsőséget, ezzel pedig a részvételi jogot a június közepi, dubaji vl-döntőre már korábban megszerezték, már nem élet-halál kérdése a meccs, ezzel együtt a kapitány győztesen akarja befejezni a selejtezősorozatot.

A héthetes hivatalos Eb-felkészülés május 26-án indul, akik a Bajnokok Ligája hatos döntőjében játszani fognak, ők értelemszerűen később csatlakoznak .

Merész András, a vb-bronzérmes női válogatott szövetségi kapitánya hangsúlyozta, hogy mindenképpen éremért akarnak játszani a Margitszigeten, ehhez már a hollandok elleni nyitómeccsen is győzni kell. A női csapat, amely május 19-én kezdi el a felkészülést az Európa-bajnokságra, előtte még ugyancsak játszik világliga-meccset, április 22-én a görögökkel.

A székesfehérvári csoportzárón kilenc góllal kellene nyernie a magyaroknak, ennek azonban nincs realitása, így jobbik csoportmásodikként sem igen juthat már ki a vl oroszországi szuperdöntőjébe” - jegyezte meg Merész András. 
  

M egvan az Eb kabalafigurájának neve : a békát Alfrédnak hívják majd .