Az intenzíven ápolják Szivós Mártont

2014.04.05. 08:12

Szivós Márton, a magyar férfi vízilabda-válogatott tagja péntek este került kórházba kezdődő infarktus miatt. Megműtötték, állapota stabil, tudatta a Szegedi Vízilabda Egylet az MTI-vel szombatra virradó éjszaka.

A csapat közleménye szerint a klub pénteki esti, Vasas elleni bajnoki mérkőzés negyedik negyedében jelentkezett hirtelen mellkasi fájdalom Szivós Mártonnál, mely a mérkőzés után sem akart szűnni - a mérkőzés közben készült videót itt láthatja. Ezért a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájára szállították, ahol az orvosok kezdődő infarktust diagnosztizáltak, majd azonnali sikeres szívkatéteres műtétet hajtottak végre a 32 éves vízilabdázón. 

Szivós három gólt lőtt a Vasasnak, döntő érdeme volt abban, hogy csapata 5-9-ről 10-9-re megnyerte a meccset. Az egyenlítő gólt is ő lőtte kevéssel a befejezés előtt, majd három perccel a vége előtt úszott ki a partra, ahol csak annyit lehetett látni, hogy nem tud könnyen felállni. A meccs három percig félbe is szakadt, és látszott, nem egyszerű ápolásról van szó. Még akkor sem, ha a hajrára visszament a medencébe.

A 2013-ban, Barcelonában világbajnoki aranyat szerző Szivós stabil állapotban van, jelenleg az intenzív osztályon fekszik - tudatta a klub az MTI-vel, amely mielőbbi gyógyulást kíván játékosának, sőt, Facebook-oldalán is üzent Szivósnak:

Drága Marci!

Gyógyulj meg, légy erős, és biztos, hogy jó kezekben vagy. Most ez a legfontosabb! Egyet tudj: mi nagyon szeretünk. A csapat, az edzői stáb, a klubvezetés, a támogatók, és a népes szurkolótáborunk. Ez a szeretet adjon neked erőt a felépüléshez. Nagy harcos vagy, egy igazi kapitány, aki képes magával ragadni mindenkit. A góljaid, a passzaid, a zseniális labdaszerzéseid mind-mind olyan momentum, amiért nagy kedvenc lettél Szegeden. Lehet most nagy szavakat írni, mondani, de mi azért szorítunk neked, hogy egészséges legyél, rendbe jöjjél. Marci! Gyógyulj!