Benedek pólókerete a horvátok elleni Vl-meccsre

2014.04.07. 21:56

Benedek Tibor, a világbajnoki címvédő férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya 15 játékost hívott meg az olimpiai bajnok Horvátország elleni Világliga-mérkőzésre készülő keretébe - értesült az MTI.

A már csoportelső és így biztos vl-szuperdöntős magyar csapat számára gyakorlatilag tét nélküli a selejtező-sorozatot lezáró, jövő keddi, pécsi meccs, amelyen a 15-ből ketten, az olimpiai bajnok Varga fivérek eleve nem játszanak, noha őket is meghívta a szakvezető az összetartásra - tudatta hétfő este honlapján a hazai sportági szövetség.

A júliusi budapesti Európa-bajnokságot is szem előtt tartva Benedek Tibor jelezte, hogy a már kipróbált játékosok - köztük hat világbajnok - mellett ezúttal a fiatalabbaknak kell megmutatniuk, érettek-e a nagyobb feladatokra is.

"Szeretném, ha ez az éles megmérettetés kihozná mindenkiből a maximumot – fogalmazott a szövetségi kapitány. – A tét többek számára a nyári keretbe kerülés, és egyáltalán nem gondolom, hogy ezzel ezt a mérkőzést beáldoznánk. A célunk továbbra is a győzelem, hiszem, hogy a keret tagjaiban megvan a kellő tudás ahhoz, hogy egy ilyen erős csapat ellen is nyerni tudjunk."

A kapitány a vlv.hu oldalnak elmondta: a csapat vasárnap találkozik, este már Pécsen edz, hétfőn két újabb edzésen gyakorolnak a játékosok, és a mérkőzés napján, kedd délelőtt is lesz még egy átmozgató edzés.

A keret:

Decker Attila, Lévai Márton - kapusok, Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Hosnyánszky Nobert, Jansik Dávid, Kovács Gábor, Madaras Norbert, Tóth Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton - mezőnyjátékosok.