Kinga, Kincső
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Újra az Egernél az előny a vízilabdadöntőben

2014.05.15. 20:57

Az otthon elvesztett első, majd idegenben megnyert második meccs után a harmadik csatában, hazai medencében újfent kikapott a Szolnok az Egertől a férfi vízilabda-bajnokság döntőjében, így összesítésben 2-1-re vendég csapat vezet a három győzelemig tartó párharcban, írja az MTI.

Az első gólt a háromszoros olimpiai aranyérmes egri csapatkapitány, Biros Péter dobta, de emberelőnyből elég hamar egyenlített a házigazda (1-1). Később 2-2-re alakult az állás, majd negyedzárás gyanánt az olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert távolról talált be (3-2). A második játékrész közepéig kellett várni az újabb gólra, ezt a Szolnok szerezte (4-2), utána viszont itt is, ott is eltékozolták amúgy bőséges lehetőségeiket a csapatok.

A nagyszünetet követően 4-3-ra felzárkózott az Eger, de a szolnoki Milan Aleksic akcióból visszaállította a korábbi különbséget (5-3). A szintén másodszor eredményes Salamon Ferenc emberelőnyből szépített, majd a vendégegyüttes Biros révén előbb ledolgozta a hátrányt, aztán pedig vissza is vette a vezetést (5-6). A negyed utolsó mozzanataként Hosnyánszky mutatta meg, miért is számít klasszis játékosnak (6-6). 

A befejező játékrészt egri találat vezette fel, majd Bundschuh Erik jóvoltából 8-6-ra elhúztak a hevesiek. A szolnoki csapat helyzeteiből egyet sem értékesített, nyert a bajnok, és előnyösebb helyzetből várhatja a folytatást. A döntő negyedik összecsapását hétfőn 19.15 órától rendezik Egerben.

Eredmény, döntő, 3. mérkőzés:

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC - ZF-Eger 6-8 (3-2, 1-0, 2-4, 0-2)

góldobók: Aleksic, Hosnyánszky 2-2, Gocic, Vörös  1-1, illetve Biros 3, Salamon 2, Varga II. Zs., Graham, Bundschuh 1-1

    Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 az Eger javára.

a 9. helyért, 2. mérkőzés: 

PVSK-Fűszért - Széchenyi Bank-FTC 14-13 (4-3, 5-2, 4-5, 1-3)

    Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 1-1.