Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Közgép világverő pólócsapatot épít

2014.06.02. 11:56

Négyévi horvátországi légióskodás után hazatér és Szolnokon folytatja vízilabdás pályafutását az olimpiai és világbajnok Varga testvérpár, Dániel és Dénes.

A Varga testvérek - amint az a www.vlv.hu szakportál hétfői interjúiból kiderül - egyformán egyéves szerződést kötöttek a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP-pel, amely a legutóbbi bajnokságban az Eger mögött a második helyen végzett.

Az ifjabbik fivér, a tavaly a világ legjobb pólósának választott Dénes elárulta, hogy az Eger is, összesen négy magyar csapat hívta, miközben - meglepő módon - nem állt elő új ajánlattal klubjuk, a Primorje Rijeka. Klubjuk a horvát kupát, a Jadranska Ligát és a horvát bajnokságot is megnyerte, az elmúlt hét végén zárult Bajnokok Ligájában pedig harmadik lett.

„Ragaszkodtam ahhoz, hogy a lehető legerősebb csapatban játsszak. Nagyon kecsegtető, erős hívó szó volt mindkettőnknek, hogy akár nemzetközileg is nagyon erős csapat jöhet össze Szolnokon" - jelentette ki. Szolnokon fog játszani Nagy Viktor világbajnok és a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert is.

Varga Dániel, a magyar válogatott csapatkapitánya a vlv-interjúban megerősítette, hogy a következő szezontól Szolnokon fog játszani ő is, miközben roppant hasznosnak tartja élete horvátországi légiós időszakát.

„Négy évig másfajta vízilabda-kultúrát szívtam magamba, ez mindenképpen a fejlődésemet szolgálta. A horvátok a vízilabda-elitet képviselik, válogatott szinten és klubszinten is, és valóban vannak olyan dolgok, amiket, ha más bajnokságban játszom, akkor lehet, hogy az életben nem tanultam volna meg" - fogalmazott. A kérdésre pedig, hogy akkor miért is jön haza, így válaszolt:

„Április 17-én apa lettem, és ez más megvilágításba helyezett dolgokat. Egyszerűen úgy láttam, hogy a családom biztonsága, boldogulása, a saját nyugalmam érdekében, azért, hogy sokat lehessünk együtt, ezt kell tenni és ebben a szituációban érkezett a Szolnok ajánlata" – mondta. Szerinte a magyar bajnokság színvonala is emelkedett, biztosítottnak érzi a fejlődési lehetőséget.

„Az, ami most Szolnokon vár, magasabb minőségű munkára sarkall engem is mind fizikai, mind szellemi, mind lelki szempontból. Nem beszélve arról, hogy a nemzetközi kupában is olyan hőfokú, olyan presztízsű mérkőzéseket tudunk játszani, amik a csúcsot képviselik, s ez a válogatottbeli teljesítményemre is jó hatással lehet" – nyilatkozta Varga Dániel.